Raadslid Nino Davituliani: Waar blijft de handhaving?

In het winkelcentrum Loosduinse Hoofdstraat is ondanks het recent ingevoerde bedelverbod overlast van bedelaars weergekeerd. Dit melden verschillende bewoners en het winkelend publiek bij de grootste partij in de Haagse gemeenteraad Hart voor Den Haag/Groep de Mos.

Het zou vaak gaan om patiënten van Parnassia. Volgens de partij laat de zorg en begeleiding van verwarde mensen binnen Parnassia te wensen over want deze mensen horen niet op straat te zijn zonder begeleiding. Het winkelend publiek en de omwonenden geven aan dat het bedelen gergeld gepaard gaat met de bedreigingen en agressie. Als het aan Hart voor Den Haag ligt moeten hiertegen direct maatregelen worden genomen.

Raadslid Nino Davituliani: “Helaas lijken we weer terug bij af. Bewoners en ondernemers ervaren nog steeds veel last van bedelaars. Het zorgt voor gevoelens van onveiligheid bij mensen. Deze overlast moet stoppen zonder dat het weer de kop op steekt. Dus moeten er direct maatregelen worden genomen. Daarvoor is de goede zorg en begeleiding binnen Parnassia en de strikte handhaving door de politie en handhavers essentieel.”

Lees hier onze schriftelijke vragen