Raadslid Dubbelaar: “Dit is precies waarvoor wij gewaarschuwd hebben!”

Uit berichtgeving van de lokale Omroep West blijkt dat de gratis parkeerplaatsen op het Deltaplein verdwijnen. Kijkduin gaat verbouwd worden en wordt flink uitgebreid met koop- en huurappartementen. Ook het Deltaplein wordt bebouwd, waardoor ruim 150 gratis parkeerplaatsen op straat verdwijnen. Onder het plein komt op termijn dan een ondergrondse parkeergarage, maar daar moet je dan wel na twee uur betalen.

Groep de Mos-Raadslid Dubbelaar: “Ik vind het echt schandalig dat de familiebadplaats Kijkduin hiermee om zeep geholpen wordt. Het gratis parkeren is voor veel mensen een reden om naar Kijkduin te komen. Ook als je de plaatjes ziet van het nieuwe Atlantic Hotel, dat wordt het nog erger dan ik had gedacht. Ze gaan van zeven naar twaalf bouwlagen en de hoogte neemt daardoor enorm toe”.

Motie Gratis Straatparkeren

In november 2014 bij behandeling van het bestemmingsplan over Kijkduin, heeft Groep de Mos zich altijd verzet tegen de voorgenomen bouwplannen. Om het gratis parkeren in de badplaats blijvend te garanderen hebben zij destijds een motie ingediend. De coalitiepartijen VVD, CDA, D66, PvdA en HSP stemde tegen. De wethouder wilde deze garantie niet geven.

“Natuurlijk moet er wat opgeknapt worden op Kijkduin, maar hoogbouw aan de kust en het verdwijnen van de gratis parkeerplaatsen op het Deltaplein is slechte reclame voor de badplaats. Wij willen garanties van de wethouder dat straatparkeren blijvend gratis blijft. Hiervoor zal ik komende raadsvergadering opnieuw onze motie in stemming brengen”, aldus raadslid Dubbelaar.

Groep de Mos heeft het onderwerp Kijkduin aangemeld voor komende raadsvergadering.

(1) Omroep West – Gratis parkeerplaatsen Kijkduin verdwijnen, betaald parkeren in garages, http://www.omroepwest.nl/nieuws/3431067/Gratis-parkeerplaatsen-Kijkduin-verdwijnen-betaald-parkeren-in-garages
(2) Omroep West – Betaald parkeren op Kijkduin is ‘belachelijk’ en ‘schandalig’, http://www.omroepwest.nl/nieuws/3436152/Betaald-parkeren-op-Kijkduin-is-belachelijk-en-schandalig