Raadslid Arjen Dubbelaar: “HSP-wethouder laat zich gijzelen door bouwer cultuurcomplex”!

Groep de Mos in de Haagse gemeenteraad is geschrokken van de berichtgeving dat bij de bouw van het nieuwe cultuurcomplex in het centrum van Den Haag grote problemen zijn ontstaan. De bouwer heeft nu pas ontdekt dat het veel moeilijker is dan gedacht om aan het Spui een cultuurcomplex te realiseren.

“HSP-wethouder Joris Wijsmuller is de regie bij de bouw van het Spuiforum volledig kwijt. Of het gebouw gaat veel meer kosten dan het al bizar hoge maximale bedrag van 176,6 miljoen euro of de wethouder laat zich volledig gijzelen door de bouwer, die voor eigen gewin meer woningen wil bouwen dan is afgesproken met de gemeente”, aldus Groep de Mos raadslid Arjen Dubbelaar, die zich hardop afvraagt waarom men nu pas ontdekt dat men op een drassige bodem bouwt.

Groep de Mos wil voor de begrotingsbehandeling van aanstaande donderdag duidelijkheid over de totale kosten van het Spuiforumgebied.

Dubbelaar: “Het Spuiforumdossier is het grootste financiële risico voor de gemeente Den Haag. Daarom moet Wijsmuller zijn belofte nakomen dat dit hele project geen eurocent meer gaat kosten dan de 176,6 miljoen euro. Hierbij moet hij ook een sluitende exploitatie van het gebouw geven. We zijn daar echter allerminst gerust op. Van Wijsmuller is inmiddels bekend dat het nakomen van zijn beloften niet zijn sterkste punt is”!