In beantwoording vragen Groep de Mos: Gemeente gaat in gesprek met aanbieders pin- en brievenbusvoorzieningen voor meer aanbod Koningstraat 

Groep de Mos bezocht de laatste maanden tot twee keer toe de Koningstraat en omgeving. Bewoners knokken daar al geruime tijd voor meer pin- en brievenbusvoorzieningen. Onlangs leverde fractievoorzitter Richard de Mos ruim 1.000 handtekeningen in bij het stadsbestuur om deze wens meer kracht bij te zetten.

“In de Koningstraat en omgeving wonen veel oude mensen en dan is het ronduit slecht te noemen dat er geen één pinautomaat of brievenbus in de directe omgeving te vinden is”, stelt Groep de Mos fractievoorzitter Richard de Mos, die van het stadsbestuur de toezegging (1) heeft gekregen dat er gesprekken gevoerd gaan worden met zowel geldautomaataanbieders als met Post.NL om zowel een pin- als brievenbusvoorziening geplaatst te krijgen in de SKS Supermarkt. De Mos: “Wij zullen de uitkomst van deze gesprekken uiteraard monitoren”.

 

Broodcontainer 

Ook uit de wijkschouw die Groep de Mos met wijkbewoners deed volgen kleine toezeggingen (2).

De Mos: “Het gaat allemaal niet erg snel. Maar de gemeente zegt werk te maken van de realisatie van een broodcontainer in de Koningstraat tegen de overlast van meeuwen en ratten. Ook gaat het werk maken van het weer toegankelijk maken van de nu gesloten binnentuinen in de wijk en wordt er in het najaar een boompje vervangen dat al 2 jaar dood is”.

Mensen kunnen fietsbeugels aanvragen en illegale bijplaatsingen bij ondergrondse afvalcontainers (ORAC’s) melden. Groep de Mos roept bewoners op omdat massaal te doen via www.denhaag.nl of telefoonnummer 14070.