“Geen D66-campagne op kosten van Haagse belastingbetaler!”

Recent is bekend gemaakt dat wethouder Van Engelshoven op de derde plaats staat van de D66-kandidatenlijst bij de Tweede Kamerverkiezingen van maart volgend jaar. Momenteel is zij als wethouder in het Haagse college belast met de portefeuilles Kenniseconomie, Internationaal, Jeugd en Onderwijs (KIJO) en is zij tevens loco-burgemeester. Dit levert de nodige vraagtekens op bij Groep de Mos raadslid Lex Kraft van Ermel. “Wij feliciteren de wethouder met haar hoge plaats op de kandidatenlijst van D66, maar als wethouder heb je een 24/7 verantwoordelijkheid voor onze stad, waarbij de belangen van de Haagse en Scheveningse burgers moeten worden behartigd. Zij kan dit, qua tijdsindeling, nooit goed meer doen, nu zij volop campagne gaat voeren”.

Niet langer meer een wethouder voor ons allen

Nu Van Engelshoven zich vol gaat inzetten voor de landelijke campagne van D66, vindt Groep de Mos bovendien dat zij als wethouder niet meer boven de partijen staat en zij daarbij geen wethouder is voor ons allen. “Wij zijn daarom van mening dat het meer in het belang van Den Haag zou zijn als de wethouder haar functie per direct neerlegt en plaats maakt voor een opvolger die voor 110% betrokken is bij de stad; waarbij het goedbetaalde werk van wethouder niet lijdt onder tijdrovende campagneactiviteiten”, aldus Kraft van Ermel.

Opheldering

Middels schriftelijke vragen verzoekt Groep de Mos dan ook om opheldering rondom eventuele regels en/of afspraken die er zijn voor Haagse wethouders in relatie tot landelijke kandidaatschap.

Lees hier de schriftelijke vragen.