Groep de Mos over hoogbouwplannen KJ-plein:

Wethouder Revis heeft hetzelfde hoogbouw-DNA als oud-wethouder Norder!

Uit de gepresenteerde plannen voor het plein van Den Haag Centraal kiest het College in Den Haag duidelijk voor hoogbouw (1). In twee enorm hoge torens, worden 350 woningen, winkels en een congrescentrum voorgespiegeld. Hoogbouw met honderden woningen die opmerkelijk genoeg niet beschikken over parkeerplekken voor bewoners en bezoekers.

Raadslid Dubbelaar: “Het is ronduit teleurstellend dat het stadsbestuur kiest voor nieuwe hoogbouw en niet de nadruk legt op de leefbaarheid van het plein. Onze fractie had graag gezien dat het College eens gekozen had voor de inwoners van onze stad. We hebben hier een unieke kans om een mooi stadsplein te realiseren waar mensen kunnen ontspannen. Door juist weer de nadruk te leggen op hoogbouw wordt een verkeerde keuze gemaakt. Het heeft er alle schijn van dat wethouder Revis hetzelfde ‘hoogbouw-DNA’ heeft als oud-PvdA-wethouder Marnix Norder”.

Kiosken en fontein 

Groep de Mos pleitte al eerder voor een levendig KJ-plein met ruimte voor ambulante handel en een fontein, een plein dat prima aansluiting vindt met de groene entree vanuit het Haagse Bos.

“Helaas zien we van deze ideeën niets terug bij de door hoogbouwwaanzin bezeten wethouder Revis”, aldus Arjen Dubbelaar, die stelt dat bewoners en ondernemers rondom het plein ook negatief verrast zijn door de plannen. “Zij vrezen een belemmering van het uitzicht in hun duur betaalde appartementen en leegstand van winkels in het naastgelegen winkelcentrum Nieuw Babylon. Er is ook veel onrust bij bewoners in de naastgelegen City Tower”.

Chantage met fietsenstalling
Onder het plein zal een grote fietsenstalling worden gerealiseerd.
“De metalen berg met fietsen die nu op het plein staat moet onder de grond verdwijnen, dat is zeker positief, maar dat het College de fietsenstalling alleen wil realiseren bij ontwikkeling van twee enorme torens is een soort van chantage. Het door de inwoners van onze stad gekozen stadsbestuur lijkt hier wederom te kiezen voor de kant van de projectontwikkelaars. Dat is een zorgelijke constatering”, aldus raadslid Dubbelaar.

Komende woensdag zal de fractie van Groep de Mos de voorgenomen plannen op het Koningin Julianaplein agenderen voor bespreking in de gemeenteraad.

(1) Omroep West – Nieuw gebouw op Koningin Julianaplein in Den Haag: Elegant, chique en toch stevig, http://www.omroepwest.nl/nieuws/3157454/Nieuw-gebouw-op-Koningin-Julianaplein-in-Den-Haag-Elegant-chique-en-toch-stevig