Raadslid Rachid Guernaoui: “Stop het pesten van kleine ondernemers zoals bloemenkiosk Renate’s Stekkie op de Loevesteinlaan!”

Het regent klachten bij Groep de Mos sinds de gemeente de Loevesteinlaan heeft opengegooid voor werkzaamheden. De ene na de andere ondernemer geeft bij de Haagse lokale partij aan dat zonder overleg of informatie vooraf de straat is opengegooid. Het lijkt weer op een klassiek geval ondernemertje pesten van het stadsbestuur.

Raadslid Rachid Guernaoui, die eerder vragen stelde over de lastige situatie waarin bloemenkiosk Patricia Tuynman aan de Melis Stokelaan verkeert, wordt er moedeloos van. “Nu blijkt bloemenkiosk Renate’s Stekkie aan de Loevesteinlaan maar gewoon dicht te moeten gaan, omdat klanten niet meer langs kunnen rijden door de wegwerkzaamheden. Dat kost haar duizenden euro’s omzet.”

Renate van der Graaf, eigenaar van de bloemenkiosk, zegt nooit een informatiebrief te hebben gehad van de gemeente. “Ik kwam thuis van vakantie en wilde weer verder in de zaak. Toen was de hele boel plotseling afgesloten. Ik kan niet eens mijn auto bij mijn kiosk neerzetten. Het is één groot drama.” De omwonenden hebben wel een brief gehad, maar de bloemenkioskeigenaar niet. “Ik ben zeven dagen per week open, dan hadden ze het me toch wel op enig moment kunnen vertellen?”

Guernaoui: “Dat vind ik onacceptabel. Renate’s Stekkie zit nu tot en met half juli met de gebakken peren. Ze moet het namelijk hebben van de langsrijdende automobilisten. Ik wil dat er binnen enkele dagen een werkbare oplossing komt of dat Renate snel financiële compensatie wordt aangeboden. En ik eis dat de gemeente voortaan beter omgaat met het informeren van ondernemers bij dit soort werkzaamheden. Dan kan er een volgende keer tijdig worden gekeken naar een goede oplossing, door bijvoorbeeld de bloemen tijdelijk op een andere goed bereikbare plek te verkopen.”

Groep de Mos stelt met spoed schriftelijke vragen aan het stadsbestuur. Lees hier onze schriftelijke vragen.