Raadslid Kraft van Ermel: “Wethouder voert lijsttrekkerscampagne over de rug van armlastige medeburgers; bij eerdere voorstellen gaf hij niet thuis!”

Dat de strijd om het lijsttrekkerschap van de PvdA is begonnen, is overduidelijk na het lezen van de plannen van PvdA-wethouder Rabin Baldewsingh.

“Het begint bijna saai te worden”, verzucht raadslid Kraft van Ermel, “wanneer deze wethouder aangesproken wordt op misstanden of falend beleid, is zijn verweer heel vaak dat er niks mis is en het beleid fantastisch is. Zo fantastisch, dat hij vervolgens zelf toch met maatregelen komt!”

Zo ook nu weer met het armoedebeleid. Groep de Mos heeft de wethouder al vaker verzocht om het armoedebeleid onder de loep te nemen en gevraagd om een Taskforce armoedebestrijding, zonder ook maar enig resultaat. Sterker nog, de wethouder wuifde alle kritiek lacherig weg en antwoordde met de bekende reactie “Overbodig!”.

Kraft van Ermel is verontwaardigd dat deze wethouder, die notabene deze collegeperiode verantwoordelijk is voor het armoedebeleid, pas NU, middenin de PvdA-lijsttrekkerscampagne, zogenaamd zelf met een Deltaplan armoede en schulden komt.

“Het is schandalig dat deze wethouder zijn strijd om het lijsttrekkerschap voert over de rug van mensen in armoede. Er was toch immers niks mis met het huidige beleid?”, aldus Kraft van Ermel.

Daarnaast is voor de zoveelste keer weer gebleken dat deze wethouder het onderwerp dusdanig onbelangrijk vond, dat de Raad hierop niet separaat geattendeerd is. Ook dit lijkt een bewuste keuze van deze wethouder!

De wethouder zegt in zijn interview met het AD dat hij de stukken “gisteravond aan de Raad heeft gestuurd”. Kraft van Ermel: “Het klopt dat het Deltaplan in het RIS is geplaatst, maar de raadsleden zijn niet separaat geattendeerd op de plaatsing van dit Deltaplan. Opnieuw moeten wij als Raad uit de media vernemen dat deze wethouder een plan heeft”.

En of dit plan daadwerkelijk te maken heeft met armoedebestrijding, dat trekt Groep de Mos sterk in twijfel. Het heeft er alle schijn van dat deze armoedige actie van PvdA-wethouder Baldewsingh alles te maken heeft met de strijd om het PvdA-lijsttrekkerschap dan de strijd tegen armoede!

Schriftelijke vragen lees hier