Raadslid Ralf Sluijs: “Gooi de trossen los!”

Het Haagse stadsbestuur gaat de mogelijkheden tot het vestigen van een varende camping op de Binckhorst onderzoeken. In antwoord op vragen van Hart voor Den Haag/Groep de Mos noemt het college de varende camping een ‘charmant idee’.

‘Koers houden’

Het college wacht een concreet initiatief af en gaat dan “met initiatiefnemer nader onderzoek doen naar behoefte en economische haalbaarheid”. Het college neemt daarbij ook de nautische en juridische mogelijkheden in ogenschouw en sluit ook een tijdelijk evenement niet uit. Raadslid Ralf Sluijs van Hart voor Den Haag/Groep de Mos is blij met de antwoorden: “Gooi de trossen los, zou ik zeggen! Het college heeft al mooie stappen gezet met het plan voor een kleine haven voor rondvaartboten bij Centraal Station. Nu koers houden en ook de Binckhorst erbij betrekken. Overnachten met de boot in de Binckhorst en varen door de prachtige Haagse grachten, mooier kan het niet. Enthousiaste initiatiefnemers kunnen zich bij de gemeente melden!”.

Peter Duivesteijn is directeur van De Ooievaart en toonde zich eerder al warm voorstander van een varende camping. “Kansen voor de Binckhorst, zijn kansen voor Den Haag. Waar in Nederland maak je dat nog mee dat op tien minuten van het stadscentrum een waar campingparadijs kan zijn?”, aldus Duivesteijn.