Uniforme stallingstarieven voor fietsen

2017-12-05T10:49:54+00:0005 december 2017|

Groep de Mos in de Haagse gemeenteraad stelt dat er een grote behoefte is aan buurtstallingen voor de fiets, maar stelt ook vast dat er enorme verschillen zitten in de prijs voor het stallen. Het maandelijks tarief bij de verschillende stallingen varieert van € 6 tot € 21,50 per maand.  “Dat het aantal buurtstallingen voor fietsen gestaag groeit is goed en zeer wenselijk. Veel van deze initiatieven worden geholpen door een gemeentelijke subsidie en daar zijn we ook voorstander van”, zegt Rachid Guernaoui, raadslid voor Groep De Mos in de Haagse gemeenteraad, die zich wel verbaast over de enorme prijsverschillen voor het stallen van de stalen ros .

Guernaoui: “Het verschil in abonnementskosten is niet uit te leggen aan gebruikers de gebruikers van de fietsenstallingen. Waar je als bewoner bij de ene stalling 6 á 7 euro per maand betaald, betaal je bijvoorbeeld bij De Zeefiets meer dan 21 euro voor een plekje. En dan ben je niet eens zeker dat je fiets niet gestolen wordt, want de aansprakelijkheid wimpelen ze af. Daar moet verandering in komen.”

Groep de Mos wil dat er uniforme stallingstarieven voor fietsen komen: “Stallingen die gebruik maken van een gemeentelijke subsidie moeten een betaalbaar en uniform tarief hanteren. Bij de Biesieklette betaal je voor de buurtstalling 7,50 per maand. Dat lijkt mij een mooi en redelijk tarief voor alle fietsenstallingen,” aldus Guernaoui die over de verschillende tarieven vragen stelt aan het stadsbestuur.

Lees hier onze schriftelijke vragen