Raadslid Richard de Mos: “Bewoners, ondernemers en bezoekers ondervinden elke dag hinder van slecht bereikbare haven”

Groep de Mos in de Haagse gemeenteraad is niet te spreken over de traagheid waarmee de beloofde terugkeer van de verwijderde tweerichtingshellingbaan richting de haven wordt ingewilligd.

“Al dik twee jaar is de haven maar van één kant bereikbaar, waardoor er flink omgereden moet worden. Bewoners, ondernemers en bezoekers worden horendol van deze troosteloze situatie, waarbij de zand- en stenenhopen wel steeds worden verplaatst, maar waarbij geen millimeter werk is gemaakt van het terugbrengen van de hellingbaan tussen de Dr. Lelykade en de Westduinweg”, aldus Groep de Mos fractievoorzitter Richard de Mos die de slechte bereikbaarheid van de haven in de gemeenteraad samen met een aantal ondernemers al vaker aanhangig maakte.

Op dit moment werkt verkeerswethouder De Bruijn (D66) aan een totale verkeersvisie voor Scheveningen; een visie waarbij het initiatiefvoorstel van Groep de Mos wordt betrokken.

De Mos: “Mooi dat de wethouder ideeën van ons wil overnemen, maar de uitwerking laat nu echt te lang op zich wachten. Vooruitlopend op de totale visie, wil Groep de Mos de hellingbaan deze zomer nog terug zien keren”.

Bijval ondernemer

Eddie Kolenbrander, eigenaar van het Italiaanse restaurant Di Sopra, is het roerend eens met Groep de Mos

“Veel te lang is het hier een verkeerschaos. Met het verdwijnen van de hellingbaan ontstaan files en is het, verkeerstechnisch gezien, geen pretje om naar de haven te komen. Hetgeen slecht is voor ons als ondernemers”, aldus Kolenbrander.

Schriftelijke vragen