Het gaat goed met de Grote Marktstraat, maar “we moeten niet op onze lauweren rusten,” vindt Richard de Mos. Het klinkt De Mos als muziek in de oren dat er vanaf het voorjaar 2017 meer groen komt in de Grote Marktstraat. Groep de Mos pleit al langer voor vergroening van het stadshart.

Maar dat is niet genoeg, zegt de fractievoorzitter van de Haagse lokale partij: “Er komen straks 44 verplaatsbare boombakken, maar slechts aan één kant van de Grote Marktstraat. De toch al niet zo aantrekkelijke kunstwerken blijven staan in dit plan van wethouder Revis. Kunnen die dingen niet wijken voor meer groen, desnoods in de vorm van kleinere plantenbakken?”

De buitenruimte in de Grote Marktstraat kan niet alleen groener, maar ook veiliger, vindt De Mos. “Vorig jaar vroeg Groep de Mos aandacht voor de situatie rondom de spekgladde roosters, die levensgevaarlijk glad zijn als het nat is buiten. De eigenaar van de parkeergarage, Q-park, is na aandringen van onze kant verzocht overal bordjes op te hangen met de tekst ‘slipgevaar’. Dat is maar ten dele gebeurd; bij sommige roosters zijn de waarschuwingsbordjes alweer verdwenen.”

De gemeente antwoordde op schriftelijke vragen van Groep de Mos dat Q-park op zoek was naar een structurele oplossing voor de spekgladde roosters en dat dat tijd zou kosten. “We zijn nu een jaar verder. Waarom blijft dit liggen? Moeten er iemand in het ziekenhuis belanden? Dat wil ik wel eens weten van de wethouder. Hij kan mooie sier maken met een paar bomenbakken, maar echt groen maakt hij de Grote Marktstraat niet en veiliger is het er vooralsnog niet op geworden!”

De Mos: “En als we toch bezig zijn: waarom hangt er nog steeds geen kerstverlichting in de straat? Dat is toch geen porem!”

Schriftelijke vragen

Lees hier onze schriftelijke vragen.