De Mos pleit voor het creëren van bewustwording onder Haagse bevolking en het plaatsen van bloembakken en paaltjes

Afgelopen donderdag was Barcelona de zevende stad in Europa waar een terroristische aanslag heeft plaatsgevonden. Bij de aanslag op de bekende Ramblas promenade vielen 13 doden en meer dan 100 gewonden. Helaas is niet de vraag of, maar wanneer een soortgelijke terroristische aanslag bij ons zal plaatsvinden. Daarom vindt Groep de Mos dat we onze straten zo goed mogelijk moeten beveiligen door het plaatsjes van bloembakken en paaltjes om een aanslag met een voertuig zoveel mogelijk proberen te voorkomen.

“We moeten af van politici die zeggen dat we gewoon moeten blijven leven zoals we doen. Terroristische aanslagen gebeuren in de steden om ons heen en we moeten ons er bewust van zijn dat het ook bij ons in Den Haag kan gebeuren”, stelt Groep de Mos fractievoorzitter Richard de Mos, die wil dat de gemeente Den Haag werk maakt van het zo goed mogelijk beveiligen van drukke winkelstraten en andere gebieden waar veel oploop is.

In Amsterdam gaat burgemeester Van der Laan in gesprek met ondernemers uit Kalverstraat, die de gemeente daags na de terroristische aanslag in Barcelona vroegen om zichtbare maatregelen te nemen die de veiligheid vergroten, zoals het plaatsen van paaltjes en bloembakken die voertuigen tegen kunnen houden.
De Mos: “Ik wil dat de gemeente Den Haag dit voorbeeld volgt. Ga, desnoods in de beslotenheid, in gesprek met de stad om te komen tot maatregelen die ons zo goed mogelijk beschermen tegen volidioten die zulke aanslagen plegen. Daarnaast moeten wij als stad voorlichting geven aan onze burgers over wat te doen als je in een aanslag terecht komt”.

Lees hier onze schriftelijke vragen