Wethouder weigert bewoners te compenseren bij invoeren betaald parkeren

Groep de Mos in de Haagse gemeenteraad is ernstig teleurgesteld over de weigerachtige houding van verkeerswethouder De Bruijn (D66) om zijn verkeersvisie op een aantal punten aan te passen. De partij riep het stadsbestuur tevergeefs op om terug te keren naar de tekentafel om de verkeersvisie af te maken voor de midden en lange termijn en terug te komen met echte oplossingen voor de verkeerschaos op Scheveningen, inclusief bijbehorende kosten en tijdspaden voor wat betreft realisatie.

De Mos: “We willen de mogelijkheden van een parkeergarage onder de boulevard onderzocht zien en willen maatregelen om het verkeer vanaf de snelweg goed door te laten stromen. Zeker ook omdat dit stadsbestuur acht miljoen meer toeristen naar Scheveningen wil halen. En geloof mij, die komen echt niet op de fiets”.

Bewoners compenseren bij betaald parkeren 

Ook weigert de wethouder om de bewoners in de gebieden waar hij betaald wil invoeren te enquêteren.

“Het invoeren van betaald parkeren is een oud college-plannetje uit 2009 dat weer van stal gehaald wordt, terwijl Duindorp laat zien dat betaald parkeren geen oplossing is voor het parkeerprobleem en eerdere enquêtes uit hebben gewezen dat er in diverse wijken, zoals het Havenkwartier, geen draagvlak voor betaald parkeren is”, stelt De Mos die alle wijken opnieuw wil enquêteren met de vraag of zij wel of geen betaald parkeren willen. “Betaald parkeren moet er alleen komen als dat de uitdrukkelijke wens van de bewoners is en bovendien vindt mijn fractie dat bewoners door het stadsbestuur gecompenseerd moeten worden. Immers: de stad Den Haag verdient miljoenen aan het toerisme, daar hoeven de inwoners van Scheveningen niet voor te bloeden”.

Interessant is nu wat de andere kritische partijen, zoals de VVD en het CDA gaan doen. De Mos: “Houden zij hun poot stijf, zodat de wethouder zijn plan moet aanpassen of tekenen ze bij het kruisje en was daarmee hun kritiek ketelmuziek”?