SUCCESVERHALEN

Door inzet Hart voor Den Haag eindelijk kunstgrasveld Duindorp S.V.

Nino Davituliani: “Super blij voor de jeugd van Duindorp” 

Het stadsbestuur gaat akkoord met het aanleggen van een kunstgrasveld voor Duindorp S.V. Dat heeft het college aan de gemeenteraad per brief laten weten. Hart voor Den Haag is blij. De grootste partij heeft zich lange tijd hard gemaakt voor een nieuw veld voor de Duindorpse voetbalvereniging.

Hart voor Den Haag wil uitbreiding succesvolle pilot Buurtgezinnen

Raadslid Roopram: ‘Ons voorstel wordt nu niet gesteund door het stadsbestuur!’

Op eerdere schriftelijke vragen van Hart voor Den Haag / Groep de Mos werd wel positief gereageerd door het stadsbestuur in Den Haag (1). In juni 2021 werd in Leidschenveen-Ypenburg een pilot ‘Buurtgezinnen’ gestart.

Dankzij Hart voor Den Haag: Horecasteeg Halstraat wordt fietsvrij

Ralf Sluijs: “Super blij voor de ondernemers!”

De horecaondernemers in de smalle Halstraat, daarbij ondersteund door Hart voor Den Haag/Groep de Mos, krijgen hun zin. Het krappe horecasteegje achter de voormalige Bonneterie wordt verboden voor fietsers.

Dat blijkt uit de antwoorden van het stadsbestuur op vragen van raadslid Ralf Sluijs.

Wrakschepen weggesleept na vragen Hart voor Den Haag

Monique van Stuijvenberg: “Rust en veiligheid is weer teruggekeerd aan de Veenendaalkade”

Hart voor Den Haag kreeg eind augustus steeds vaker meldingen van wrakschepen in de wateren van de wijken Leyenburg en Rustenburg-Oostbroek die met regelmaat gebruikt worden door dakloze mensen als overnachtingsplek.

Hart voor Den Haag: Netten dijk strandweg geen gezicht

Raadslid William de Blok: “Verfraaien dijk is een kleine moeite” 

Voor veel Scheveninger is het een doorn in het oog. De foeilelijke afwerking van de dijk bij de Strandweg. Onder een versleten groen net ligt de dijk waaronder een  parkeergarage gerealiseerd zal worden.

Hart voor Den Haag motie zorgt voor behoud banketbakkerij Maison Kelder

Raadslid William de Blok: “Blij dat motie is aangenomen”

Maison Kelder is in een kip en het ei situatie terecht gekomen tussen de ontwikkelaars en de gemeente Den Haag. Het niet goed hebben vastgelegd en belegd van de participatie, leidt tot het ontbreken van een duidelijke en heldere rolverdeling bij verschillende initiatiefnemers binnen Juno Park. Maison

Hart voor Den Haag: blij met verbod op lachgas

Arjen Dubbelaar: ‘Na jarenlang aandringen eindelijk een verbod op lachgas gebruik op straat!’

Gisteravond is het initiatiefvoorstel ‘Van het lachgas af’ aangenomen door de Haagse gemeenteraad. In 2017 deed oud-raadslid Lex Kraft van Ermel het voorstel om het gebruik van lachgas in Den Haag te verbieden.

Bewoners Wilgenburg blij met verdwijnen buurtterreur

Bewoner: “Na twee en een half jaar hebben de kennelijke daders het hazenpad gekozen. Hopelijk zijn wij nu definitief van hun terreur verlost.” 

Bewoners uit seniorencomplex Wilgenburg, gelegen aan de Melis Stokelaan in Haagse Escamp, kregen regelmatig anonieme brieven met de meest walgelijke tekst inclusief een plastic zakje met poep.