SUCCESVERHALEN

Hart voor Den Haag: blij met verbod op lachgas

Arjen Dubbelaar: ‘Na jarenlang aandringen eindelijk een verbod op lachgas gebruik op straat!’

Gisteravond is het initiatiefvoorstel ‘Van het lachgas af’ aangenomen door de Haagse gemeenteraad. In 2017 deed oud-raadslid Lex Kraft van Ermel het voorstel om het gebruik van lachgas in Den Haag te verbieden.

Bewoners Wilgenburg blij met verdwijnen buurtterreur

Bewoner: “Na twee en een half jaar hebben de kennelijke daders het hazenpad gekozen. Hopelijk zijn wij nu definitief van hun terreur verlost.” 

Bewoners uit seniorencomplex Wilgenburg, gelegen aan de Melis Stokelaan in Haagse Escamp, kregen regelmatig anonieme brieven met de meest walgelijke tekst inclusief een plastic zakje met poep.

Gemeenteraad Den Haag spreekt zich uit tegen ‘beeldenstorm’

Arjen Dubbelaar: “Eigenlijk is het treurig genoeg geen verrassing dat PvdA, GroenLinks, Stadspartij en SP dit vandalisme niet veroordelen! Wel veelzeggend!”

Het standbeeld van Johan van Oldenbarnevelt bij de Hofvijver werd vorige week beklad door activisten. ‘Fuck VOC’ werd erop gespoten.

Steun in de rug voor Haagse congresmarkt

Ralf Sluijs: “Verlies van economische bestedingen kan oplopen tot 500 miljoen euro”

Het stadsbestuur bekijkt of er meer slagkracht kan komen om congressen naar Den Haag te krijgen. Daarnaast wordt het voor The Hague & Partners, verantwoordelijk voor het binnenhalen van congressen naar Den Haag, gemakkelijker om ook kleinere bijeenkomsten te werven.

Na aandringen Hart voor Den Haag cameratoezicht Lorentzplein

De Mos: ‘De aanhouder wint; eerste slag geslagen in strijd om veiliger winkelgebied’. 

Hart voor Den Haag was begin dit jaar teleurgesteld in de beantwoording van het stadsbestuur op vragen van de partij inzake het verbeteren van de veiligheid. Het stadsbestuur weigerde toen in te gaan op de noodkreet van bewoners en ondernemers: cameratoezicht aan het Lorentzplein.

Hart voor Den Haag: Influencers gaan toeristen naar Den Haag verleiden

Ralf Sluijs: “Internationale bekendheden gaan onze stad op de kaart zetten”

Het stadsbestuur zet zijn zinnen op verdere groei van het toerisme in Den Haag. Daarbij wordt bekeken of populaire influencers vakantiegangers naar de hofstad kunnen lokken. Dit idee van Hart voor Den Haag om de stad online actiever te verkopen, werd breed aangenomen in de raad.

Hart voor Den Haag/Groep de Mos: “Gemeente erkent grove fout in het verwisselen van vertrouwelijke stukken”

Op 31 oktober ontvangt een mevrouw uit Den Haag van de afdeling Adviescommissie bezwaarschriften van de gemeente Den Haag de processtukken aangaande haar bezwaarschrift inzake voorrangsverklaring (afwijzing).  Mevrouw Petra A is bezig met een urgentieverklaring voor een benedenwoning, omdat ze in maart 2019 een CVA (Cerebro Vasculair Accident) heeft gehad en hieraan helaas blijvende schade heeft overgehouden.