SUCCESVERHALEN

Hart voor Den Haag: Netten dijk strandweg geen gezicht

Raadslid William de Blok: “Verfraaien dijk is een kleine moeite” 

Voor veel Scheveninger is het een doorn in het oog. De foeilelijke afwerking van de dijk bij de Strandweg. Onder een versleten groen net ligt de dijk waaronder een  parkeergarage gerealiseerd zal worden.

Hart voor Den Haag motie zorgt voor behoud banketbakkerij Maison Kelder

Raadslid William de Blok: “Blij dat motie is aangenomen”

Maison Kelder is in een kip en het ei situatie terecht gekomen tussen de ontwikkelaars en de gemeente Den Haag. Het niet goed hebben vastgelegd en belegd van de participatie, leidt tot het ontbreken van een duidelijke en heldere rolverdeling bij verschillende initiatiefnemers binnen Juno Park. Maison

Hart voor Den Haag: blij met verbod op lachgas

Arjen Dubbelaar: ‘Na jarenlang aandringen eindelijk een verbod op lachgas gebruik op straat!’

Gisteravond is het initiatiefvoorstel ‘Van het lachgas af’ aangenomen door de Haagse gemeenteraad. In 2017 deed oud-raadslid Lex Kraft van Ermel het voorstel om het gebruik van lachgas in Den Haag te verbieden.

Bewoners Wilgenburg blij met verdwijnen buurtterreur

Bewoner: “Na twee en een half jaar hebben de kennelijke daders het hazenpad gekozen. Hopelijk zijn wij nu definitief van hun terreur verlost.” 

Bewoners uit seniorencomplex Wilgenburg, gelegen aan de Melis Stokelaan in Haagse Escamp, kregen regelmatig anonieme brieven met de meest walgelijke tekst inclusief een plastic zakje met poep.

Gemeenteraad Den Haag spreekt zich uit tegen ‘beeldenstorm’

Arjen Dubbelaar: “Eigenlijk is het treurig genoeg geen verrassing dat PvdA, GroenLinks, Stadspartij en SP dit vandalisme niet veroordelen! Wel veelzeggend!”

Het standbeeld van Johan van Oldenbarnevelt bij de Hofvijver werd vorige week beklad door activisten. ‘Fuck VOC’ werd erop gespoten.

Steun in de rug voor Haagse congresmarkt

Ralf Sluijs: “Verlies van economische bestedingen kan oplopen tot 500 miljoen euro”

Het stadsbestuur bekijkt of er meer slagkracht kan komen om congressen naar Den Haag te krijgen. Daarnaast wordt het voor The Hague & Partners, verantwoordelijk voor het binnenhalen van congressen naar Den Haag, gemakkelijker om ook kleinere bijeenkomsten te werven.

Na aandringen Hart voor Den Haag cameratoezicht Lorentzplein

De Mos: ‘De aanhouder wint; eerste slag geslagen in strijd om veiliger winkelgebied’. 

Hart voor Den Haag was begin dit jaar teleurgesteld in de beantwoording van het stadsbestuur op vragen van de partij inzake het verbeteren van de veiligheid. Het stadsbestuur weigerde toen in te gaan op de noodkreet van bewoners en ondernemers: cameratoezicht aan het Lorentzplein.