Raadslid Ralf Sluijs: “Blij met deze voortvarende aanpak”

De Schoolstraat in het Haagse stadshart krijgt een oppepper. Hart voor Den Haag/Groep de Mos vroeg in november vorig jaar aandacht voor de Schoolstraat. Uit de beantwoording van het stadsbestuur blijkt dat die impuls er nu ook komt. ‘Winkeliers, pandeigenaren en gemeente laten fysieke detailhandel herleven’.

De herbestrating van de Schoolstraat die gepland stond voor 2020 wordt vervroegd naar juni van dit jaar. “Waarbij de bereikbaarheid van de winkels zoveel mogelijk wordt gewaarborgd”, schrijft het college. Ook wordt er intensiever gehandhaafd op de wildgroei aan
kledingrekken en reclameborden: “Dit heeft geresulteerd in een rustiger straatbeeld waarbij de terrassen en uitstallingen nu binnen de regels vallen”, zegt het stadsbestuur. Afgelopen december heeft er een constructief gesprek plaatsgevonden tussen de pandeigenaren, winkeliers en gemeente. “De pandeigenaren spelen namelijk een belangrijke rol in het winkelbeeld door de huurders die ze accepteren. Ook voor de uitstraling van de panden zijn we van hen afhankelijk. Die samenwerking gaat nu beter worden”, aldus Wilco van der Werf van de Funkie House. De ondernemers van de Schoolstraat zijn blij met de antwoorden van het college. “Wij als winkeliers, de pandeigenaren en gemeente laten de fysieke detailhandel weer herleven”, zegt van der Werf.

Raadslid Ralf Sluijs van Hart voor Den Haag/Groep de Mos is ook content met de antwoorden van het college. “Ik ben enorm blij met deze voortvarende aanpak. De Schoolstraat is een unieke straat en wordt alleen maar mooier. Het college ziet dat gelukkig ook en dat is pure winst!”, aldus Sluijs.