Raadslid Ralf Sluijs: “Toffe graffiti geeft vergeten straatje letterlijk kleur!”

De door Hart voor Den Haag/Groep de Mos gewenste ‘Instagram muur’ in de Raamstraat in het Haagse centrum komt er, zo antwoordt het stadsbestuur op raadsvragen. Dit voorjaar moet de Street Art schildering gereed zijn.

Hart voor Den Haag/Groep de Mos legde het idee eind vorig jaar neer om van de Raamstraat “een uniek Haags straatje” te maken.

Het stadsbestuur gaat hierin mee, zo blijkt uit antwoorden op raadsvragen: “Het ontwerp voor de schildering is gereed en zal in maart aan de ondernemers en bewoners worden voorgelegd om daarna over te kunnen gaan met de schildering aan te brengen”. De pandeigenaar moet nog akkoord gaan, het college verwacht deze goedkeuring op korte termijn te krijgen. Hart voor Den Haag/Groep de Mos is blij met de beantwoording. Raadslid Ralf Sluijs: “Toffe graffiti geeft de vergeten Raamstraat letterlijk weer kleur. Met de foto’s hiervan op Instagram verkoopt de straat zichzelf. Ik kan niet wachten op de hashtag ‘Raamstraat’!” Na het aanbrengen van de muurschildering wordt ook de verlichting van de straat geëvalueerd.

Foto: Raadslid Ralf Sluijs (links) samen met ondernemers voor de muur waar de Street Art gaat komen.