Roopram & Van Stuijvenberg: “Hoe sneller mensen geholpen kunnen worden, hoe meer ellende er voorkomen kan worden”

Na verhuizing van het Daklozenloket aan de Fruitweg wordt ook de dienstverlening uitgebreid. Dat blijkt uit beantwoording van schriftelijke vragen van Hart voor Den Haag/Groep de Mos. Door de hulp te centreren kan er sneller geschakeld worden waardoor ook verergering van problemen voorkomen kan worden.

Heel blij zijn raadslid Janice Roopram en fractievertegenwoordiger Monique van Stuijvenberg met de antwoorden van het college op de vragen of er een uitbreiding kan komen van de dienstverleningen bij het daklozenloket. “Nu is het nog zo dat er wel een briefadres aangevraagd kan worden en er slechts minimale hulp geboden wordt bij bijvoorbeeld de aanvraag van schuldhulpverlening of andere zaken”, zeggen de beide dames die het liefste zien dat er actief geacteerd wordt om mensen zo snel mogelijk te helpen. “Door snel en efficiënt te handelen en hulp te bieden kan het dakloos raken zelfs voorkomen worden”, aldus Roopram en Van Stuijvenberg die stellen dat hoe sneller mensen geholpen worden, hoe meer ellende er voorkomen kan worden. “De lange tijden tussen het wachten op antwoord voor het ene en dan verder kunnen schakelen voor het andere, zijn zeker voor mensen die in deze kwetsbare posities zitten, bijna dodelijk”, zeggen Roopram en Van Stuijvenberg. De grootste partij is dan ook blij dat de gemeente Den Haag, in navolging van de succesvolle pilots in Gouda en Rotterdam, dit ook voor Den Haag wil ontwikkelen. De nieuwe locatie aan de Fruitweg zal hiervoor ingericht worden.
“We gaan absoluut een kijkje nemen als het is geopend en blijven natuurlijk vinger aan de pols houden als het gaat om de dienstverlening voor onze dakloze stadsgenoten of de mensen die mensen die dat dreigen te worden”, besluiten de dames van Hart voor Den Haag.