Wie kent het verhaal nog? Niet lang geleden merkte de oplettende bewoner Oscar Olierook op dat het zebrapad op de kruising van de Ouverturestraat met de Symfoniestraat er verpieterd bij lag. De wijkvertegenwoordiger van Hart voor Den Haag  herkende gevaar en sloeg subiet alarm. Raadslid Ralf Sluijs ondernam actie, met succes. Het zebrapad krijgt binnenkort een frisse opknapbeurt.

Sluijs stelde schriftelijke vragen aan de gemeente. “Het zebrapad is vanwege slijtage slecht zichtbaar en vooral ’s avonds kan dat voor levensbedreigende momenten zorgen”, stelde het Haagse raadslid. “Gelukkig wordt nu ingegrepen en krijgt het zebrapad een welverdiende opknapbeurt. verkeersveiligheid hebben we hoog in het vaandel staan.”

Handen uit de mouwen
In het najaar van 2023 is opdracht gegeven aan de aannemer om op het zebrapad nieuwe belijning aan te brengen. Vanwege het natte najaar en de natte winter zijn achterstanden ontstaan bij het herstellen van de markering van de zebrapaden. De verwachting is dat in het voorjaar van 2024 de achterstanden ingehaald zullen zijn en dat ook dit zebrapad weer duidelijk zichtbaar zal zijn.