Het Haagse college is door de raad gedwongen om de leefbaarheid en veiligheid rondom de Doubletstraat te verbeteren. Een motie van Hart voor Den Haag hiertoe werd donderdag, met 23 stemmen voor en 18 tegen, nipt aangenomen.  

“Een overwinning voor de bewoners!”, zegt raadslid Ralf Sluijs die de motie indiende in het kader van het Binnenstadsplan 2033. “Zij hebben steeds meer overlast van klanten van de prostitutiestraat die onder invloed zijn van verdovende middelen en alcohol, herrie maken, afval op straat dumpen, met hun auto’s scheuren en vrouwen intimideren”, zegt Sluijs die zich als stadsdeelraadslid Centrum zeer betrokken voelt bij de bewoners. 

Woonwijk

“Het romantische beeld van de rosse buurt van vroeger is echt wel verdwenen”, constateert Sluijs, die samen met buurtbewoners een ronde maakte door de buurt. “De straat zelf is prima en ziet er netjes uit, maar het publiek veroorzaakt veel overlast. Dat hoort gewoon niet in een woonwijk. Daarom ben ik blij dat onze motie om de leefbaarheid te verbeteren en de onveiligheid aan te pakken, ondanks dat de wethouder hem ontraadde, toch is aangenomen.”