“Einde aan onduidelijkheid!”

Door een aangenomen motie van Hart voor Den Haag raadslid Jelle Meinesz krijgt de fietsroute in de Grote Marktstraat ein-de-lijk een duidelijke gekleurde markering.
“Fietsers en voetgangers zitten elkaar nu enorm in de weg in de grootste winkelstraat van Den Haag,” aldus Hart voor Den Haag woordvoerder Verkeer Jelle Meinesz, die erop wijst dat Hagenaars zich groen en geel ergeren aan de onduidelijkheid in de Grote Marktstraat waar dagelijks 15.000 fietsers doorheen rijden. “Mensen weten niet wat wel en wat niet mag. Waar wel en waar niet gefietst mag worden. Een kkeurmarkering in het nu al iets verlaagde deel van de Grote Markstraat maakt een einde aan de identiteitscrisis van de straat en maakt het voor iedereen veiliger. Zeker als er ook zebrapaden komen om het winkelend publiek te kunnen laten oversteken. Dat zou ook een zege zijn voor mensen met een (visuele) beperking, zo hebben wij recentelijk van belangenorganisatie Voorall vernomen.”

Steun college

Al hoewel het college niets ziet in de kleurmarkering, rekent Meinesz erop dat zijn aangenomen motie terstond wordt uitgevoerd.
“Een college campagne die de fietsers erop wees dat ze door een voetgangersgebied reden, is voor de zomer jammerlijk mislukt,” aldus Meinesz die stelt dat wethouder Van Asten eerder namens het college stelde: “Als u mij dan opdraagt om er een duidelijk fietspad aan te brengen, dan kan ik dat natuurlijk niet negeren’’. “Werk aan de winkel dus!”