Het Haagse Chinatown gaat meer op de kaart gezet worden als toeristische trekpleister. De Hart voor Den Haag motie die hiertoe oproept is donderdag unaniem aangenomen. 

“Dat is goed nieuws voor alle ondernemers in Chinatown”, zegt raadslid Ralf Sluijs die het voorstel deed in het kader van het Binnenstadsplan 2033. “Met gerichte horeca, diverse bijzondere concepten en kwaliteitszaken kunnen we Chinatown zodanig versterken, dat er een aaneengesloten winkel- flaneergebied ontstaat. Ook moeten er wat ons betreft functies worden toegevoegd die een bezoekaanleiding geven”, zegt Sluijs die hiervoor grote steun kreeg vanuit Chinatown zelf. 

Visitekaartje

“Daar ben ik het helemaal mee eens. Het is een hoek van de binnenstad die nog te veel wordt vergeten terwijl Chinatown echt een visitekaartje is voor de stad”, zei Chang Wong, die voorzitter is van de Biz, eerder in De Telegraaf. “Chinatown heeft veel meer te bieden, zoals de viering van het Chinees Nieuwjaar en het Maanfeest en onlangs de Chinese Food Court”, aldus Wong.

Door de aangenomen motie moet het stadsbestuur in gesprek met de ondernemers over hun ideeën om Chinatown beter te betrekken bij de binnenstad en nog aantrekkelijker te maken voor de toerist.