Nino Davituliani: “Super blij voor de jeugd van Duindorp” 

Het stadsbestuur gaat akkoord met het aanleggen van een kunstgrasveld voor Duindorp S.V. Dat heeft het college aan de gemeenteraad per brief laten weten. Hart voor Den Haag is blij. De grootste partij heeft zich lange tijd hard gemaakt voor een nieuw veld voor de Duindorpse voetbalvereniging.

“Eindelijk heeft het college het licht gezien! Ik ben dolblij voor de jeugd van Duindorp”, zegt raadslid Nino Davituliani die in januari vorig jaar al in de bres sprong voor de voetbalvereniging die al langer vraagt om een kunstgrasveld. Toen liet het stadsbestuur nog weten er geen geld voor beschikbaar te hebben. De vereniging en de leden voelden zich enorm in de steek gelaten. Met moties en schriftelijke vragen gaf Davituliani meermaals aan dat de club het zwaar te verduren had, omdat het bestuur de afgelopen maanden tientallen trainingen en wedstrijden heeft moeten afgelasten. “Elk sportcomplex dient minimaal een kunstgrasveld te hebben, wil het kunnen voorzien in voldoende sportaanbod”, zegt Davituliani die erop wijst dat de toegenomen bespeling en het slechte weer ertoe hebben geleid dat de natuurgrasvelden veelal onbespeelbaar zijn. Het bestuur van Duindorp S.V. vreesde voor een forse terugloop van de leden en voor het opdrogen van de inkomsten. “Het aanleggen van een kunstgrasveld was voor de de club dan ook geen nut maar bittere noodzaak”, zegt het raadslid.

Hart voor Den Haag wil nu dat ook andere sportverenigingen die nog geen kunstgras hebben de overstap kunnen maken. Davituliani gaat hiervoor in gesprek met de Haagse clubs.