Ralf Sluijs: “Super blij voor de ondernemers!”

De horecaondernemers in de smalle Halstraat, daarbij ondersteund door Hart voor Den Haag/Groep de Mos, krijgen hun zin. Het krappe horecasteegje achter de voormalige Bonneterie wordt verboden voor fietsers.

Dat blijkt uit de antwoorden van het stadsbestuur op vragen van raadslid Ralf Sluijs. “Voor fietsers heeft deze smalle straat geen doorgaande functie en er is een alternatief via de Gravenstraat. Het college ziet daarom geen bezwaren om fietsers hier te weren. Het college zal de aanpassing van het regime in deze straat in gang zetten, met als doel deze in februari 2022 uit te voeren.” Aan het begin van het straatje staat nu nog een bord waarop staat dat fietsen toegestaan is van 18.00 tot 11.30 uur. “Dat is voor ons de drukste tijd en soms staat de steeg helemaal vol met mensen die gezelligheid zoeken en er niet op zitten te wachten om van de sokken gereden te worden”, vertelden Maurice en Johnny van Café Duijnstee eerder. De uitbaters in het horecastraatje zijn dan ook meer dan tevreden met het fietsverbod. “We zijn hier helemaal blij mee!”, zegt Maurice en ook Paula Scholten van lunchroom Broer & Zus sluit zich daarbij aan. “Top geregeld door Hart voor Den Haag. Hier kunnen we op proosten.”

“Dit is Ombudspolitiek ten voeten uit”, zegt raadslid Ralf Sluijs. “Luisteren, probleem oppakken en zorgen dat het opgelost wordt. Daar doen we het voor!”, aldus Sluijs.