Ondernemers aan het Haagse De Savornin Lohmanplein kwamen in de problemen doordat de verkeerssituatie onaangekondigd is aangepast van twee- naar eenrichtingsverkeer. En het grootste probleem is nu dat de doorstroming wordt geblokkeerd.

Naar aanleiding van de schriftelijke vragen die Raadslid Jelle Meinesz heeft gesteld is een bevredigend antwoord gekomen van het College. Het wordt weer een twee-richtingsweg , zoals voorheen altijd het geval was. Zo’n twintig parkeerplekken moesten wijken voor de uitstaphalte van buschauffeurs van buslijn 23. Op deze plek kunnen chauffeurs even pauzeren. Enkele dagen voordat de halte werd gerealiseerd zijn de ondernemers pas op de hoogte gesteld van de toen nog ’tijdelijke situatie’.

Ondernemer Kevin Simons van Waaijenberg Mobiliteit kreeg later te horen dat het om een permanente situatie ging. „Mijn bezoekers hebben niet alleen minder plek om te parkeren, maar het kost mij gemiddeld twintig minuten extra per proefrit, vanwege het omrijden over de drukke Laan van Meerdervoort. Ook voor Irene Linders van Europecar was dit geen werkbare situatie en dat gold ook voor het tankstation ernaast. Daar kun je een bonnetje kopen voor de Carwash, maar dan moest je weer helemaal omrijden.”

“Gelukkig komt aan deze situatie voor de ondernemers en zeker ook voor een heleboel mensen uit de Vogelwijk een einde. Blij dat de gemeente de klachten serieus neemt en er ook naar handelt!” zo besluit gemeenteraadslid Jelle Meinesz.