“Want uiteindelijk is een schone stad waar we het allemaal voor doen!” 

Op de Internationale Dag van het Milieu (5 juni) start Hart voor Den Haag een Afval Challenge op de social media. De 9-koppige fractie nam het voortouw om rond het Haagse stadhuis de troep op te ruimen en schoon te maken. 

Initiatiefnemer is raadslid René Oudshoorn: “We zien dagelijks de meest ranzige beelden van stapels afval in onze stad en ik probeer maar steeds te bedenken wat we daartegen kunnen doen. Uiteindelijk kwam het idee van deze challenge, iedereen die is genomineerd maakt een stukje Den Haag schoon en nomineert weer twee anderen. Dat kan een vereniging zijn, een straat, een sportclub, kortom, een groep met mensen. Op deze manier zal deze challenge zich als een olievlek over de stad verspreiden, maar dan moet wel iedereen de handschoen oppakken”. 

Stadsbestuur en jongerenambassadeurs uitgedaagd 

De bedoeling is dat de genomineerden een video van de schoonmaakactie op de social media plaatsen en dat in die video 2 anderen worden genomineerd. Zo heeft Hart voor Den Haag in hun eerste video het college van Burgemeester en Wethouders genomineerd en ook de Haagse Jongerenambassadeurs. 

Bewustwording van een schone stad

“Ik ben reuze benieuwd naar hun video’s en nominaties” aldus René Oudshoorn want uiteindelijk is een schone stad waar we het allemaal voor doen! Ik hoop ook dat deze challenge ook bij zal dragen aan een stuk bewustwording over afval bij onze inwoners. Ik wens alle genomineerden veel succes!”