Voorzitter,
Vooropgesteld: Discriminatie is niet ok!

Maar karaktermoord op een hardwerkende sector ook niet!
Na een sensatiebeluste uitzending van het commerciële programma Undercover in Nederland is bij de weigering van bepaalde groepen direct de racisme-kaart getrokken.

De linkse partijen in dit huis maken het helemaal bont door te pleiten voor een sluiting van 2 weken bij vermeende discriminatie door horecagelegenheden.

Horecagelegenheden die beveiligers van gecertificeerde beveiligingsbedrijven inhuren om de veiligheid van hun gasten te garanderen.
Horecagelegenheden die te kampen hebben met tuig van de richel die uit zijn op heibel, op het lastigvallen van vrouwen, portiers uitschelden en uitdagen en zich schuldig maken aan dat soort wanpraktijken.

En voorzitter,

Mede wegens een zeer streng horecabeleid, waardoor nog steeds niet de dader van incidenten wordt aangepakt, maar de horecabaas, is het deurbeleid streng en maken portiers een risicoanalyse.
Immers je wil geen incident in je zaak waar je met bloed, zweet en tranen voor aan het buffelen bent.

Daarom moeten we snel – heel snel – in gesprek mét de Haagse horeca in plaats van alleen te spreken over de horeca.
Wil de wethouder een Rondetafelgesprek organiseren met de horeca, de Koninklijke Horeca Nederland, de politie, en met mensen die stellen gediscrimineerd te zijn om het probleem te bespreken en proberen op te lossen?