Voorzitter,

Den Haag is een stad waar anoniem solliciteren mogelijk is, maar op een anonieme brief van ex en huidig personeel van het Zwembad Zuiderpark met tientallen steunbetuigingen op de sociale media, wordt lacherig gereageerd.

Op verzoek van mij wordt deze brief In de commissie besproken. De wethouder zegt zich niet te herkennen in de signalen. De volgende dag neemt de wethouder toch maatregelen.

Zou hij deze dan toch hebben herkend en daarmee ook de signalen die Groep de Mos heeft gegeven? Wij zijn blij met de reactie van de wethouder, maar deze gaan niet ver genoeg.

Wij zijn nog steeds bezorgd over de veiligheid van personeel en bezoekers in dat zwembad. En we hebben graag de onderste steen boven over het werk- en leefklimaat in dat bad.

Daarom 2 moties met de volgende dicta.

  1. Verzoekt het presidium een onafhankelijk onderzoek uit te laten voeren naar de beweringen van de (ex-)medewerkers over de werksfeer en de veiligheidsmaatregelen in het zwembad Zuiderpark, bijvoorbeeld door de gemeentelijke ombudsman.
  2. Verzoekt de invoering van een pasjessysteem dat de toegang tot het zwembad Zuiderpark regelt of blokkeert voor personen van 12 jaar en ouder, zodat wangedrag automatisch leidt tot ontzegging.

 

Lex Kraft van Ermel

Lees hier de moties terug