Groep de Mos in de Haagse gemeenteraad is geschrokken over de berichten aangaande het niet toereikende budget voor opleidingen bij de politie. Door de tekorten worden sommige trainingen maar deels aangeboden of zelfs helemaal niet.

‘Onbegrijpelijk dat het Rijk volop beknibbeld op de politie, nota bene de organisatie die voor onze veiligheid moet zorgen’, aldus Groep de Mos fractievoorzitter Richard de Mos die burgemeester Krikke oproept om bij het Rijk aan te dringen op investeringen om de opleidingen van de politie weer op peil te krijgen.

Meer EHBO-ers in de stad
Eén van de opleidingen waarop snoeihard is bezuinigd bij de politie, is de opleiding tot EHBO-er. Politieagenten van de Eenheid Den Haag hebben drie jaar lang niet of nauwelijks EHBO-trainingen gevolgd.
De Mos: “Dat agenten, door een gebrekkige opleiding, geen levensreddende handelingen kunnen verrichten is stuitend. Ik wil van het stadsbestuur weten wij zij kan doen om agenten bij te scholen op het gebied van EHBO”.

Groep de Mos trok al vaker aan de bel over het tekort aan EHBO-ers in de stad. Slechts 3% van de Nederlanders heeft volgens het Rode Kruis een EHBO-diploma. 84% van de mensen geeft aan niet te reanimeren in gevallen van een hartstilstand. Groep de Mos pleit daarom voor EHBO-cursussen in zowel het basis- als primair onderwijs.

De partij dient vandaag raadsvragen in over de tekortschietende opleidingen bij de politie.

Lees hier onze schriftelijke vragen