Groep de Mos doet beroep op Haagse Kracht stadsbestuur: 

Schrap tenminste twee bouwlagen vluchtelingencomplex Narcislaan

Nu ook de bestuursrechter weigert om de bouw van een vluchtelingencomplex aan de Narcislaan stil te leggen (1), doet Groep de Mos een klemmend beroep op de Haagse Kracht van het stadsbestuur: Stop hoogbouwcomplex!

Groep de Mos raadslid Arjen Dubbelaar die zich altijd tegen de komst van vluchtelingen naar de Narcislaan heeft gekeerd: “Dit stadsbestuur gaat altijd prat op Haagse Kracht, waarbij inwoners inspraak hebben op hetgeen er in de stad gebeurd. Maar de bewoners krijgen op de Narcislaan een gebouw met maar liefst vier bouwlagen door de strot geduwd, zonder dat het stadsbestuur luistert naar hun argumenten omdat niet te doen”.

De Stichting WIjkberaad Waldeack, Bohemen en Kijkduin stelt niet tegen de komst van statushouders te zijn, maar vindt het bouwvolume te groot (2).

“Het stadsbestuur zou, als het zo van de Haagse Kracht methode is, naar deze geluiden moeten luisteren door de voorgenomen vier bouwlagen te veranderen in maximaal twee bouwlagen”, aldus Dubbelaar, die vanuit de wijk ook signalen van zorgen over de komst van 60 vluchtelingen ontvangt. Hij roept HSP-wethouder Wijsmuller op om de buurt tegemoet te komen door alsnog twee bouwlagen te schrappen.

Op 30 augustus is er een debat in de Haagse gemeenteraad

(1) http://www.ad.nl/den-haag/bouw-voor-vluchteling-narcislaan-kan-door~a905abdb/

(2) https://www.omroepwest.nl/nieuws/3388245/Bewoners-Narcislaan-zijn-voor-statushouders-maar-tegen-hoogbouw