Groep de Mos pakt Scheveningse meldingen weer op: ‘Gevaarlijke spijkers op het strand’!

De Mos: ‘Blijf melden; we knokken graag voor een beter Scheveningen!’ 

Groep de Mos in de Haagse gemeenteraad krijgt gelukkig wekelijks veel meldingen vanuit Scheveningen. Afgelopen week ontving de partij melding van gevaarlijke spijkers die op het strand van Scheveningen gevonden worden.

“Ondanks dat het stadsbestuur heeft toegezegd om het strand beter schoon te houden en te ontdoen van spijkers, krijgen we meldingen van nog veel op het strand liggende spijkers”, aldus Groep de Mos fractievoorzitter Richard de Mos, die van iemand die zijn hond uitliet een foto krijgt toegestuurd van een handvol spijkers die binnen een minuut gevonden zouden zijn. “We gaan het stadsbestuur nogmaals verzoeken om spijkers beter op te ruimen. Je moet er niet aan denken om zo’n ding in je voet te krijgen of dat daar straks kinderen bij spelen”.

 

Scooteroverlast Keizerstraat 

Groep de Mos ontving ook klachten over overlast van scooters en brommers die door het voetgangersgebied van de Keizerstraat razen.

“Dat is niet de bedoeling; zeker niet omdat er in het grootste gedeelte van deze straat een duidelijk verbod is voor scooters en bromfietsen. Hier moet beter op gehandhaafd worden, zodat omwonenden, bezoekers en ondernemers geen overlast ondervinden van stank en lawaai”, aldus Groep de Mos raadslid Rachid Guernaoui, die ook de wens voor een betonnen pad tegenover de Schuitenweg kreeg doorgestuurd.

“Voor veel mensen is het lastig om bij de waterlijn te komen. Zo’n betonnen pad, dat nu er nu wel ligt voorbij het Zuiderhoofd en ter hoogte van de Pier en het Kurhaus, zou in de zomer uitkomst bieden”.

 

Groep de Mos heeft de verzoeken neergelegd bij het stadsbestuur en roept op om tips te blijven melden via scheveningen@groepdemos.nl