“Ere wie ere toekomt!”

Zaterdag 9 september was het feest aan het 1e Eeldeplantsoen, waar het Ontmoetingscentrum Morgenstond is gevestigd en dat onderdak geeft aan bewonersorganisatie Wijkplatform Morgenstond en Stichting Zuiderpark.
Er was een upgrade voor het ontmoetingscentrum, een kakelvers bestuur voor het wijkplatform en de onthulling van het Jos Mullerplein. Wijlen Jos Muller kwam jarenlang als vrijwilliger te vuur en te zwaard op voor de belangen van bewoners uit haar wijk.
“Bewoners van het Haagse Morgenstond vroegen mij om samen met Charles Crown het Jos Muller-plein te onthullen. Een grote eer, want als iemand het toonbeeld was van de ideale vrijwilliger, dan was het de onverzettelijke Jos,” aldus Hart voor Den Haag fractievoorzitter Richard de Mos, die het nieuwe bestuur succes kwam wensen met het goede werk dat zij voor de wijk verrichten. “Er liggen in Morgenstond genoeg uitdagingen, daarbij kan het bestuur iedere vorm van hulp vanuit de gemeente meer dan gebruiken. Onder de bezielende leiding van Jos d’r schoondochter Corrie weet ik zeker dat het ontmoetingscentrum, met ook Jos d’r zoon Fred in het bestuur, gevraagd én ongevraagd aan de bel zal trekken om het veel te vaak vergeten Morgenstond, waar problemen zoals armoede en eenzaamheid zich opstapelen, hoog op de politieke agenda te krijgen.”

De Mos kwam niet met lege handen. Hart voor Den Haag trakteert op een ouderenverwendag in het ontmoetingscentrum, waarbij De Mos ook nog eens de afwas voor zijn rekening neemt.