Hart voor Den Haag komt opnieuw als grootste partij uit de bus als er nu gemeenteraadsverkiezingen zouden zijn. De partij van Richard de Mos wint twee zetels en komt uit op 11 zetels. (1)
“Met 11 zetels opnieuw als grootste partij uit de bus komen, is een prima uitgangspositie voor het naderende campagnejaar. Maar onze ambities reiken verder. Met onze oplossingsgerichte Ombudspolitiek willen we niet alleen de bestaande achterban versterken, maar ook (afgehaakte) niet-stemmers en moeilijk te peilen groepen aan ons binden. Daarmee is een groei naar 15 of meer zetels een realistisch doel. Dat is ook nodig, want er valt écht iets te kiezen,” stelt Hart voor Den Haag partijleider Richard de Mos. Hij hekelde afgelopen week het beleid van het huidige stadsbestuur (2), dat volgens hem leidt tot verslechterde leefbaarheid, woningnood en economische achteruitgang.

Den Haag is Den Haag niet meer

“Terwijl tienduizenden Hagenaars al jaren op een woning wachten, blijft de opvang van asielzoekers onverminderd doorgaan. De armoede groeit: 19 procent van de Haagse kinderen groeit op in armoede, fors hoger dan het landelijke gemiddelde van 11 procent. Daarbovenop voelt 20 procent van de inwoners zich ernstig eenzaam, vooral in kwetsbare wijken,” aldus De Mos.

Volgens hem laat het stadsbestuur deze problemen oplopen, terwijl het zich bezighoudt met randzaken zoals een verbod op fossiele reclames en de invoering van onwerkbare zero-emissiezones. Ondertussen gaat de veiligheid in de stad verder achteruit. “Het aantal daklozen stijgt, messenbezit onder jongeren neemt toe en explosies verstoren de rust in meerdere wijken. Politie en handhaving verliezen de grip, terwijl afvalproblemen blijven bestaan en meldingen van bewoners structureel worden genegeerd,” waarschuwt De Mos, die stelt dat Den Haag Den Haag niet meer is.

Politieke uitsluiting en de strijd voor gerechtigheid

Volgens De Mos begon de neergang zes jaar geleden, toen zijn partij na een onterechte en beschamende klopjacht buitenspel werd gezet. Zelfs na de verkiezingswinst in 2022 volgde politieke uitsluiting, smaad en laster. “Zelfs na twee vrijspraken (!) is het tot op heden nog steeds wachten op excuses en een schadevergoeding voor het aangerichte leed (3). Het laatste woord is daar nog niet over gesproken.”

(1) https://www.omroepwest.nl/nieuws/4947271/richard-de-mos-grootste-in-peiling-hoe-stemt-den-haag-als-er-nu-verkiezingen-zouden-zijn

(2) https://www.hartvoordenhaag.nl/spreektekst-richard-de-mos-op-rally/

(3) https://nos.nl/artikel/2539238-richard-de-mos-stelt-staat-en-gemeente-aansprakelijk-voor-schade-door-rechtszaak