‘Kleinburgerlijk denken niet gewend van Rotterdam’

Hart voor Den Haag reageert als daar een wesp gestoken op het voornemen van het Rotterdamse stadsbestuur om
te stoppen met de lobby voor de Tour de France start, de Grand Depart. (1) Het Bidbook wat destijds samen met de gemeente Den Haag is opgemaakt, moet van de Rotterdammers geprullemandeerd worden.
“Dit kleinburgerlijk denken past helemaal niet bij de normaal gesproken ‘niet lullen, maar poetsen mentaliteit’ die we van de Rotterdammers kennen,” stellen de Hart voor Den Haag raadsleden Richard de Mos en Coen Bom, die het wonderlijk vinden dat Den Haag helemaal niet in het besluit is meegenomen. “Sportwethouder Bredemeijer weet van toeten noch blazen. Zo ga je als goede collega’s toch niet met elkaar om?”

Ook over de opgegeven reden, het event zou ‘te duur zijn in deze tijden van armoede’ is het tweetal niet te spreken.
“Het heeft er alle schijn van dat de lobby gefaald heeft en er nu een reden gezocht wordt om het eigen falen te maskeren. En de opgegeven reden is ook een kul argument. In plaats van inzetten op armoedebestrijding, worden er miljoenen uitgegeven aan klimaatgekte en het faciliteren van immigratie. Dan zou een evenement van wereldfaam niet meer te organiseren zijn? Wat een armoe,” aldus beide raadsleden, die stellen dat de Tour de France juist geweldige stadspromotie is en een gigantische economische spin-off heeft. “Bomvolle hotels, volle terrassen en mooie plaatjes van de stad die wereld overgaan en toeristen zullen verleiden om hun centjes in onze regio uit te komen geven. Te mooi om te laten lopen. Misschien moet Den Haag bij andere gemeenten in de regio aankloppen, zoals het Westland, om er alsnog voor te zorgen dat de Grand Depart in onze regio zal landen.”

De Mos zet zich al jaren in om de start van een grote Tour naar Den Haag te halen. (2)

(1) https://www.ad.nl/wielrennen/rotterdam-lijkt-start-tour-de-france-voor-mannen-mis-te-lopen~a0ad3e2b/

(2) https://www.omroepwest.nl/amp/sport/3738183/wethouder-richard-de-mos-wil-tourstart-naar-den-haag-halen