Corrupte FIFA lapt Nederlandse grondwet aan haar laars 

Groep de Mos / Hart voor Den Haag heeft met verbijstering kennisgenomen van het feit dat haar lijstduwer – ADO-speler Tom Beugelsdijk (nummer 50 op de concept kandidatenlijst) – onder druk wordt gezet om zich terug te trekken van de kandidatenlijst van de lokale partij. ADO wil dat Beugelsdijk van de lijst afgaat, omdat profvoetballers volgens een ethische code in het FIFA-reglement te allen tijde politiek neutraal moeten blijven.

“Dat een corrupt boevennest als de FIFA klaarblijkelijk haar neus ophaalt voor de Nederlandse Grondwet, waarin staat dat iedere Nederlander bij verkiezingen het recht heeft om te kiezen én om verkozen te worden, is natuurlijk te bizar voor woorden”, aldus Groep de Mos / Hart voor Den Haag lijsttrekker Richard de Mos, die stelt dat de FIFA eerst haar eigen integriteit maar eens op orde moet hebben, alvorens zij het ook maar in haar hoofd haalt om profvoetballers een verbod op te leggen om (lokale) politieke partijen te ondersteunen.

Boze krachten

Alhoewel de KNVB telefonisch aan Groep de Mos heeft bevestigd dat de FIFA een ethische code heeft, sluit de lokale partij – die op 21 maart de grootste partij van Den Haag denkt te worden – ook niet uit dat er boze krachten zijn, die de te verwachten enorme groei van de partij, middels een georganiseerde lobby, tegen proberen te houden.

De Mos: “Het is niet voor het eerst dat mensen uit het profvoetbal zich kandidaat stellen voor een politieke partij. Zo stelden diverse profvoetballers zich in het verleden verkiesbaar voor een politieke partij, zoals Vitesse-speler Van der Struijk, RBC-speler Fortes Rodriguez en FC Oss-speler Floris Burgers. Ook betaald voetbaltrainer Wiljan Vloet stond in 2016 op een politieke kandidatenlijst. Waar was die zogenaamde ethische code toen? Wij willen daarom vandaag verder uitzoeken of die ethische code wel van toepassing is op spelers uit het Nederlands betaald voetbal”

Praten met Beugelsdijk

Groep de Mos zal vandaag uiteraard ook een gesprek voeren met Tom Beugelsdijk zelf.

“Tommie mag hier uiteraard niet onder lijden en moet zich compleet kunnen focussen op de verdediging van ADO”, aldus De Mos.