1) Bent u bekend met het bericht ‘buurt sloeg al vaak alarm over levensgevaarlijke oversteekplek en nu gaat het echt mis, afschuwelijk’ (1)


2) Kunt u duiden waarom u in antwoord op een brief van bezorgde bewoners stelde dat de oversteekplek in het Benoordenhout ‘aan alle veiligheidseisen voldoet’ en u, ondanks waarschuwingen uit de buurt, pas na een ernstig ongeval besluit een onderzoek op te starten naar de verkeersstromen en mogelijke maatregelen om de leefbaarheid en verkeersveiligheid te verbeteren? Graag een toelichting.


3) Al tijden zijn bewoners uit de buurt bezig om de gemeente te wijzen op de levensgevaarlijke situaties. Waarom heeft het college daar nooit wat meegedaan? 
4) Heeft u na dit ongeval wel de bereidheid om bij de politie aan te dringen op handhaving op verkeershufters en het plaatsen van een flitspaal tegen snelheidsduivels door het Openbaar Ministerie? Zo neen, waarom niet? 


https://www.ad.nl/den-haag/buurt-sloeg-al-vaak-alarm-over-levensgevaarlijke-oversteekplek-en-nu-gaat-het-echt-mis-afschuwelijk~a4d19887/