Overeenkomstig Artikel 30 van het Reglement van orde stelt het raadslid Richard de Mos (Hart voor Den Haag/Groep de Mos) de volgende vragen aan de voorzitter van de Haagse gemeenteraad.

1) Is het college bekend met het bericht ‘Opnieuw ophef in Haagse Schilderswijk over enquête afsluiting’ (1)?

2) Waarom stuurt het college op de uitkomst van de enquête door in mei een enquête waar veel mensen hun ongenoegen uiten over de pollers in trekken en er nu voor te zorgen dat veel mensen de inlogcode voor het invullen van de enquête niet hebben gekregen? Graag een toelichting.

3) Deelt het college de mening van de bewonersorganisatie dat men overal in de wijk last heeft van de afsluitingen en dus iedereen de enquête moet kunnen invullen? Graag een toelichting

4) Hoe gaat het college ervoor zorgen dat de vele laaggeletterden in de wijk ook een stem krijgen? Graag een toelichting.

5) Is het college bekend met het feit dat het sinds de afsluiting één groot drama is? Automobilisten claxonneren de hele dag of schreeuwen tegen elkaar. Het is nu juist drukker geworden, vooral als mensen van hun werk komen of naar hun werk gaan. Het is ook gevaarlijker voor voetgangers en als mensen ergens heen moeten, duurt het langer. Mensen voelen zich nu heel beperkt in hun mobiliteit. Graag een toelichting.

6) Heeft het college alsnog de bereidheid om wél naar de mensen te luisteren door de pollers er als de wiedeweerga uit te halen en de afsluitingen subiet ongedaan te maken, zodat men weer kan doorrijden? Graag een toelichting.

Richard de Mos
Hart voor Den Haag/Groep de Mos