25 augustus 2015 Beantwoording Schriftelijke vragen Loempia Expres Haagse Markt en andere markten

Overeenkomstig Artikel 30 van het Reglement van Orde stelt het lid De Mos (Groep de Mos / Ouderen Partij) de volgende vragen aan de voorzitter van de Haagse gemeenteraad:

1) Bent u bekend met de Facebookpagina van de Loempia Expres, waar te lezen is dat zij, vanwege het verkopen van ‘buitenlandse snacks’ (zijnde soep en loempia’s), niet welkom zouden zijn op de wijkmarkten in Ypenburg en Loosduinen?

Van de ondernemer heeft Groep de Mos / Ouderen Partij begrepen dat er om diezelfde reden vooralsnog geen vergunning wordt verleend om soep en loempia’s op de Haagse Markt te verkopen. Terwijl de Loempia Expres in het verleden juist een begrip was op de Haagse Markt

2) Sinds wanneer kennen wij een gemeentelijke Smaakpolitie en wie is er bij zulk kolderiek beleid gebaat?

3) Waarom maakt u het een ondernemer, die vroeger met soep en loempia’s een begrip was op de Haagse Markt, zo moeilijk om te ondernemen?

4) Wilt u ervoor zorgen dat de Loempia Expres terugkeert op de Haagse Markt en heeft u de bereidheid om uw vooroordelen tegen soep en loempia’s weg te nemen door gauw eens bij de Loempia Expres langs te wippen voor het nuttigen van deze lekkernijen, zodat ook u ziet dat een Haagse Smaakpolitie volstrekt overbodig is? Zo neen, waarom niet?

 

Richard de Mos

Groep de Mos/Ouderen Partij Den Haag