Overeenkomstig artikel 30 van het Reglement van orde stelt Richard de Mos (Hart voor Den Haag/Groep de Mos) vragen aan de voorzitter van de Haagse gemeenteraad.

1) Is het college bekend met het feit dat sportclub Shaolin-Ryu dreigt te verdwijnen omdat het gedwongen wordt de huidige locatie te verlaten en er nog geen nieuwe locatie is gevonden?

2) Is het college bekend met het gegeven dat Shaolin-Ryu niet zomaar een club is, maar al bestaat sinds 1963 en zelfs de eerste Free Fight Academy van Europa is? Jhamai is een voormalig professioneel MMA-vechter en geniet ook bekendheid in het Haagse omdat hij de vechtsportwedstrijden voor en tussen verschillende clubs organiseert onder de naam Fight Club Den Haag. Zo ja, heeft het college de bereidheid om actief te helpen met het vinden van een nieuwe locatie? Graag een toelichting

De buurt Beeklaan/Weimarstraat is de laatste jaren veel in het lokale nieuws geweest. Het zou fantastisch zijn als deze positieve kracht in de buurt behouden kan blijven, vinden leden van de club maar ook veel buurtgenoten.

3) Deelt het college deze mening? Zo ja, wat gaat het college concreet doen?

4) Heeft het college de bereidheid om deze vragen, gezien het acute karakter, met voorrang te beantwoorden?


Richard de Mos
Hart voor Den Haag/Groep de Mos