1. Is het college bekend met het artikel ‘Hoe lang duurt dit nog?’ van AD Haagsche Courant? (1)
  2. Het Zwarte Pad is ondanks alle werkzaamheden op de Noordboulevard gewoon bereikbaar met de auto en dat geldt ook voor de nieuwe parkeergarage. Maar als bezoekers vervolgens de boulevard oplopen, lijkt het alsof dit deel van het Scheveningse strand volledig is afgesloten. Overal staan hekken, graafmachines en containers. De vijftien strandpaviljoens zijn nauwelijks zichtbaar. Is het college het met Hart voor Den Haag/Groep de Mos eens dat dit een weinig uitnodigende situatie is? Zo nee, waarom niet?
  3. Doorlopen vanaf de boulevard kan niet. Men kan er alleen komen via het strand en dan moet er ook nog over een berg zand heen geklommen worden. Hoe is dit mogelijk?
  4. Borden om bezoekers erop te wijzen dat dit deel van het strand nog toegankelijk is, zijn niet te zien. Kunnen deze borden duidelijker zichtbaar gemaakt worden? Zo nee, waarom niet?
  5. “Er waren ook mooie plannen om de Noordboulevard door te trekken, maar die zijn heel erg vertraagd. Al die tijd ligt het hier open. Mijn leveranciers kunnen er soms niet komen. Even hier naartoe lopen is echt een probleem. Via de parkeerplaats kan het wel, maar als die vol staat moeten mensen toch via de boulevard komen”, zegt een ondernemer in de krant. Wat is de reactie van het college hierop en hoe gaat dit opgelost worden?
  6. Ook de communicatie vanuit de gemeente, of juist het gebrek eraan, is de ondernemers een doorn in het oog. We hebben begrip voor alles wat er mis kan gaan bij een dergelijk groot project maar het probleem is dat niemand precies weet wanneer alles af is. Is het mogelijk om de uitbaters meer updates te geven, zodat er ook rekening gehouden wordt met de ondernemers? Zo nee, waarom niet?
  7. De situatie ter plaatse is ook levensgevaarlijk. Shovels rijden af en aan terwijl de mensen ertussendoor lopen. Laatst was er zelfs een gat van drie meter diep. Hoe gaat het college de veiligheid verbeteren en borgen?
  8. Wat gaat het college doen om de ondernemers aan het Zwarte Pad, die nu praktisch onbereikbaar zijn, tegemoet te komen?