21 juni 2016 Beantwoording Schriftelijke vragen Haagse editie Formule 1 Demo

Overeenkomstig Artikel 30 van het Reglement van Orde stelt het lid De Mos (Groep de Mos / Ouderen Partij) de volgende vragen aan de voorzitter van de Haagse gemeenteraad

1) Bent u bekend met de volgende berichten ‘Max Verstappen wint Formule 1-race; ‘Ongelooflijke ervaring’, ‘Verstappen verzorgt spectaculaire demonstratie in Assen’ (2) en ‘Geen City Racing Rotterdam dit jaar’ (3)?

2) Deelt u de mening dat, zeker na de sensationele overwinning van Max Verstappen, de Formule 1-sport in Nederland weer springlevend is?

In 2010 wees u het voorstel van raadslid Richard de Mos om een Formule 1-Demonstratie naar Den Haag te halen af vanwege het feit dat een Formule 1-Demo niet zou passen bij het imago van Den Haag als Stad van Vrede en Recht. 

3) Klopt het dat u inmiddels minder vast in het keurslijf zit van alleen evenementen die passen bij het imago Stad van Vrede en Recht?

In zowel Rotterdam als Assen zijn Formule 1-Demo’s enorme publiekstrekkers.

4) Heeft u de bereidheid om, passend bij uw ambitie om meer toeristen naar Den Haag te halen, te onderzoeken hoe een editie van een Formule 1-Demo naar Den Haag kan worden gehaald, zeker nu de Formule 1 dankzij Max Verstappen zo ‘hot’ is? Zo ja, wilt u de raad hierover informeren, o.a. in uw zoektocht naar sponsoren voor dit prachtige evenement? Zo neen, waarom niet?

(1) ‘Max Verstappen wint Formule 1-race; ‘Ongelooflijke ervaring’, Volkskrant, 15 mei 2016

http://www.volkskrant.nl/sport/max-verstappen-wint-formule-1-race-ongelooflijke-ervaring~a4301422/

(2) ‘Verstappen verzorgt spectaculaire demonstratie in Assen’, GP Update, 2 augustus 2015

http://www.gpupdate.net/nl/f1-nieuws/328763/verstappen-verzorgt-spectaculaire-demonstraties-in-assen/

(3) ‘Geen City Racing Rotterdam dit jaar, RTV Rijnmond, 29 april 2015

http://www.rijnmond.nl/nieuws/128673/Geen-City-Racing-Rotterdam-dit-jaar