10 februari 2022 Beantwoording Schriftelijke vragen Paul Krugerlaan in erbarmelijke staat

Overeenkomstig artikel 30 van het Reglement van orde stellen de leden Roopram en Oudshoorn (Hart voor Den Haag / Groep de Mos) vragen aan de voorzitter van de Haagse gemeenteraad.

1.     Is het college bekend met de loshangende elektriciteitskabels van de oude kerstverlichting door heel de Paul Krugerlaan?

2.     Kan het college aangeven waarom de elektriciteitskabels loshangen en waarom dit niet onmiddellijk is opgepakt in verband met veiligheid?

3.     Op welke wijze zou het college kunnen helpen bij het realiseren van nieuwe, kleurrijke kerstverlichting aan de Paul Krugerlaan?

4.     Kan het college aangeven waarom de donderrode lichtluifels niet worden weggehaald als ze toch niet gebruikt worden?

5.     Is het college bereid om, los van de lange termijnplannen, alvast de lantaarnpalen te voorzien van een likje verf, aangezien deze bijna zwart kleuren in verband met vuiligheid, afgebladderde verf, roest en beschadigingen? Zo nee, waarom niet?

6.     Deelt het college de mening van Hart voor Den Haag / Groep de Mos dat de Paul Krugerlaan een waardige stadsentree moet zijn en blijven voor onze stad? Zo ja, wat zijn de concrete plannen hiertoe en hoe worden/zijn de bewoners/ondernemers hierbij betrokken?

Op donderdag 2 december hebben een aantal ondernemers en bewoners een bijeenkomst bijgewoond inzake de vernieuwing van de tramlijn. Niet alle ondernemers en bewoners waren op de hoogte van deze bijeenkomst.

7.     Waarom wordt er niet breed gecommuniceerd over dit soort belangrijke zaken die zowel bewoners als ondernemers aangaan? En kan het college aangeven waarom deze bijeenkomst was georganiseerd?

8.     Ondernemers geven aan een uur van te voren zijn uitgenodigd via de Whatsapp voor de bijeenkomst. Wat vindt het college hiervan en hoe zal het college ervoor zorgen dat zowel bewoners als ondernemers ruim van te voren worden uitgenodigd en betrokken worden en blijven bij de plannen voor de Paul Krugerlaan?

9.     Kan het college het participatieproces omschrijven aangaande de aanpak van de Paul Krugerlaan?

10. Kan het college aangeven waarom de wijkmanager niet bekend is bij bewoners en ondernemers?

11. Op wat voor manier kunnen belanghebbenden de voortgang van de ontwikkelingen omtrent de Paul Krugerlaan volgen? Bewoners en ondernemers geven aan dat de informatievoorziening op de gemeentelijke website beknopt en onoverzichtelijk is. Niet alle informatie is vindbaar.

12. Kan de website www.hoplr.nl ingezet worden om bewoners en ondernemers via bijvoorbeeld een openbare portal te voorzien van alle nodige informatie bij ontwikkelingen in hun wijk/stadsdeel?

13. Zijn de plannen voor de komst van een vernieuwde trambaan vastgesteld?

14. Klopt het dat er bij de herinrichting van de Paul Krugerlaan parkeerplaatsen verdwijnen terwijl er al een enorme parkeerdruk in de wijk is? Zo ja, waar en om hoeveel parkeerplekken gaat het?

15. Klopt het dat er al enige jaren geleden een architectenbureau was ingeschakeld met als doel om de Paul Krugerlaan aantrekkelijker te maken en te verbeteren? Zo ja, wat is er met de uitkomsten gedaan en zijn bewoners en ondernemers hieromtrent geïnformeerd?

16. Kan heel Transvaal niet aangemerkt worden tot prioritair gebied (zoals Zuidwest) in plaats van alleen het Kaapseplein en de Zevensprong? Dit kan namelijk leiden tot verplaatsing van problematiek naar andere gebieden.

17. Is het college bereid om een onderzoek te doen naar de meerdere verstrekte parkeervergunningen? Bijvoorbeeld bij de uitzendbureaus?

18.  Is het college bereid om de Paul Krugerlaan een eigen identiteit te geven bij zowel nationaal als internationaal publiek? Dit vanwege de diversiteit aan winkelaanbod. Denk maar aan India Town (zoals ChinaTown) vanwege de vele Indiase kledingwinkels die vele bezoekers aantrekt van buiten Den Haag.


Janice Roopram
Hart voor Den Haag