10 januari 2023 Beantwoording Schriftelijke vragen WK-rellen in de Schilderswijk

Overeenkomstig artikel 30 van het Reglement van Orde stellen de leden De Mos en Guernaoui (Hart voor Den Haag) vragen aan de voorzitter van de Haagse gemeenteraad

1) Bent u bekend met het feit dat de ME voor de tweede keer in een aantal dagen tijd in actie heeft moeten komen na een gewonnen wedstrijd van Marokko?

2) Deelt de mening dat deze relschoppers een ware plaag zijn voor onze mooie stad en stelselmatig iedere gelegenheid aangrijpen om de boel op stelten te zetten?

3) Wilt u voor reltuig de volgende maatregelen in nemen? Een avondklok, huisarrest, gebiedsverboden en bij nog niet luisteren uithuisplaatsing en heropvoedingskampen. Graag een gedetailleerd antwoord.

4) Heeft u de bereidheid om het statussymbool van het reltuig, de scooter, af te pakken, zodat we rot jochies pakken daar waar het pijn doet? Graag een gedetailleerd antwoord.

5) Heeft u de bereidheid om ouders meer verantwoordelijk te stellen voor het gedrag van hun kinderen,  bijvoorbeeld door ze financieel aansprakelijk te stellen voor aangebrachte schade? Graag een gedetailleerd antwoord.

6) Heeft u de bereidheid om relschoppers te verplichten taak- en werkstraffen in de eigen wijk te laten doen, zodat ze kunnen ervaren hoe zij het vele (vrijwilligers)werk van de welwillenden keer op keer teniet doen? Graag een gedetailleerd.

7) Vindt u niet vindt dat de politie eerder had moeten ingrijpen bij het bezetten door relgepeupel van de kruising Vaillantlaan-Hoefkade. Nu duurde het meer dan 50 minuten voordat de politie ingreep. Daardoor was er lang een onveilige sfeer en werd er veel zwaar vuurwerk gegooid. Graag een gedetailleerd antwoord.