Groep de Mos start petitie: ‘Stop hoogbouw Kijkduin’!

Groep de Mosser Arjen Dubbelaar: “Met volstampen van hoogbouw op Kijkduin wordt zicht op zee ontnomen; familiaire karakter badplaats onder druk!”

Deze week praat de commissie Ruimte in de Haagse gemeenteraad op verzoek van Groep de Mos over de herontwikkeling van Kijkduin. De lokale politieke partij stelt dat de nieuwbouw op het Deltaplein en de uitbreiding van het Atlantic Hotel het karakter van Kijkduin als familiebadplaats ernstig zal aantasten. In december 2014 stemde de lokale partij daarom tégen het bestemmingsplan Kijkduin-Ockenburgh dat hoogbouw en verkeerschaos met zich mee zal brengen.

Raadslid Dubbelaar: “Volgens mij is iedereen het er over eens dat Kijkduin opgeknapt moet worden. Wij vinden dat ook belangrijk. Maar onze angst lijkt nu werkelijkheid te worden. Als wij de schetstekeningen zien van de nieuwbouw, dan valt onze mond open van verbazing. De familiebadplaats Kijkduin wordt echt volgestampt met hoogbouw. Torenhoge flats op de boulevard van Kijkduin, die de zicht op zee zullen ontnemen!”

Verkeerschaos

De fractie van de lokale politieke partij maakt zich ook veel zorgen over de verkeersdruk die ernstig zal toenemen door alle bouwplannen. Jaarlijks ontvangt Kijkduin nu al zo’n 4 miljoen bezoekers, met de realisatie van de bouwplannen zal dit aantal groeien naar circa 7 miljoen bezoekers. Dat de familiebadplaats Kijkduin te maken gaat krijgen met een enorme verkeerstoename is zeker. Groep de Mos blijft inzetten op een goede verkeersafwikkeling richting Kijkduin.

“Het stadsbestuur moet meer rekening houden met bewoners. Wij pleiten al langer voor het doortrekken van tramlijn 3 (door middel van een wissel moet ook het huidige traject in tact blijven). Maar ook de verdere verkeersafwikkeling moet op de agenda. Wij zien graag dat alle ontwikkelingen in het hele gebied Kijkduin-Loosduinen in kaart gebracht worden en dat daar vervolgens een integraal verkeersonderzoek naar gedaan gaat worden. Er gebeurd van alles, een uitbreiding van de internationale school bij de gesloopte Marathon, herontwikkeling van de boulevard en het winkelcentrum in Kijkduin, woningbouw in Vroondaal, woningbouw op de Scheidsrechtersvelden. De leefbaarheid en bereikbaarheid voor de bewoners van Loosduinen moet veel hoger op de agenda!”, aldus Groep de Mos-raadslid Dubbelaar.

Petitie: ‘Stop Hoogbouw Kijkduin’

Groep de Mos is op petities.nl de petitie Stop hoogbouw Kijkduin gestart tégen de komst van torenhoge flats op de boulevard van Kijkduin en vóór een integraal verkeersonderzoek.

“Het wordt heel moeilijk om de hoogbouw op Kijkduin nog tegen te houden. Maar het is nooit te laat om massaal je stem te laten horen. Dus ben je tegen de (hoog)bouwplannen op Kijkduin? Teken de petitie”, aldus Dubbelaar.

Meer informatie omtrent de petitie volgt deze week op de Facebook-pagina van Groep de Mos. www.facebook.com/groepdemos