De Mos: ‘Een tram zal leefbaarheid Westduinweg negatief beïnvloeden’ 

Ondanks het heftige verzet van bewoners en belangenclubs lijkt het er op dat de Haagse verkeerswethouder De Bruijn (D66) een tram over de nu al overbelaste Scheveningse Westduinweg wil aanleggen. Er wordt nog een situatie zónder tram onderzocht. Die kans grijpt Groep de Mos om de tram te stoppen.

“Zolang D66-verkeerswethouder De Bruijn droomt over het onzalige idee van een een tram over de Westduinweg, moeten we alles op alles zetten om hem van die gedachte af te brengen en om samen met bewoners en belangenclubs te zoeken naar betere alternatieven om Scheveningen te ontsluiten”, aldus Groep de Mos fractievoorzitter Richard de Mos, die de petitie ‘Nee tegen het Westduinweg tramtracé’ is gestart. “We moeten op Scheveningen de handen ineenslaan om de wethouder van een strategische fout te behoeden. De Westduinweg is de primaire ontsluiting van zowel de haven als de boulevard, waar al verschillende verkeersfuncties op samenkomen. Dan moet je niet tegen beter weten in de Westduinweg verder volproppen met een tram die de Wesdtuinweg he-le-maal op slot zal zetten en de leefbaarheid aldaar negatief zal beïnvloeden”.

Protestmars

Om de petitie verder kracht bij te zetten organiseert Groep de Mos op 28 juni aanstaande een protestmars.

De Mos: “We roepen iedereen die tégen de komst van een tram over de Westduinweg is op om te komen demonstreren en mee te lopen in een protestmars over de Westduinweg”.

De protestmars zal op 28 juni om 19.30 uur starten; nadere informatie zal worden verstrekt via de Facebook-pagina van Groep de Mos.

Petitie

Teken hier de petitie!