Ralf Sluijs: “We zijn blij dat deze ruwe diamant geslepen wordt”

Het Paul Krugerplein wordt groener en beter bereikbaar. Ook worden de prullenbakken op het plein en de Paul Krugerlaan vaker geleegd. De ondernemers kunnen ook steun tegemoet zien bij het oprichten van een ondernemersvereniging. Zo blijkt uit antwoorden van het stadsbestuur op vragen van Hart voor Den Haag/Groep de Mos.

Er wordt contact gelegd met ondernemers en bewoners om te kijken welke mogelijkheden er zijn om het plein te vergroenen en beter bereikbaar te maken, zo schrijft het stadsbestuur. De gemeentelijke afdeling ‘vegen en schoon’, heeft opdracht gekregen om de prullenbakken vaker te legen. De Paul Krugerlaan en Hoefkade worden rode lopers naar de Haagse Markt. Het college van B&W ziet kansen om meer samenhang te creëren en noemt het gebied een ‘ruwe diamant’.

Hart voor Den Haag/Groep de Mos is gelukkig met de antwoorden. Ralf Sluijs: “Het zijn de kleine dingen die het doen, we zijn blij dat deze ruwe diamant geslepen wordt”. Het raadslid heeft ook een verzoek aan de winkeliers: “Tegelijkertijd roep ik de middenstand op om zich weer te verenigen in een ondernemersvereniging. Zowel de gemeente als het Haags Retailpunt willen dat graag ondersteunen, zo geven ze aan. Ik hoop echt dat deze handschoen opgepakt wordt, omdat de kracht altijd schuilt in samenwerking”.