Groep de Mos wil overlast hondenpoep te lijf

De Mos: ‘Wordt de geïnde hondenbelasting wel gebruikt om poep op te ruimen?’ 

Afgelopen maandag werd in Segbroek het ‘hondenpoepspreekuur’ van de gemeente druk bezocht. Logisch, want hondenpoep op de stoep is ergernis nummer 1 in Den Haag.

Groep de Mos fractievoorzitter Richard de Mos; “Heel goed dat de gemeente zulke spreekuren organiseert om klachten en oplossingen te verzamelen. Maar aan de andere kant wil ik wel eens weten welk deel van de geïnde hondenbelasting daadwerkelijk wordt gebruikt voor het opruimen van hondenpoep? Als die vermaledijde belasting daar niet voor gebruikt wordt, moet ie direct afgeschaft worden”.

 

Voldoende hondenpoepbakken

Ook krijgt Groep de Mos vanuit de hele stad klachten dat er onvoldoende hondenpoepbakken zijn om de goed gevulde zakjes in te deponeren. De partij stelde daar onlangs nog vragen over.

 

Budget voor verwezenlijken tips?

Groep de Mos wil van het stadsbestuur ook weten welk budget zij heeft vrijgemaakt voor het verwezenlijken van de tips van bewoners.

De Mos: “Zo’n spreekuur is alleen mooi, als er ook daadwerkelijk wat mee wordt gedaan. Het idee van zogenaamde hondentoilletten is perfect. Hoeveel gaat de gemeente er aanleggen en binnen welke termijn?”

 

Schriftelijke vragen

Lees hier onze schriftelijke vragen.