Coen Bom is door Hart voor Den Haag fractievoorzitter Richard de Mos aangesteld als campagneleider richting de gemeenteraadsverkiezingen van 16 maart 2022, waar de lokale partij de ambitie heeft om met tenminste 15 zetels opnieuw de grootste partij te worden en daarmee bestuursdeelname in een nieuw te vormen college af te dwingen. 

Coen Bom is al meer dan 30 jaar ondernemer in de stad Den Haag. Hij was mede-eigenaar van een grote platenmaatschappij (Combined Forces, met hits als Gala – Freed from Desire en Wamdue Project – King of my Castle, om er maar een paar te noemen), een aantal platenzaken (Stad Den Haag Records), was de bedenker en organisator van de eerste massale houseparties van Nederland (Rave the City), maar is vooral bekend als eigenaar van grote discotheken als De Tempel, Asta, O Dance Theatre, Danzig, Cocoon en One Four.

Bom: “De lokale politiek heeft me altijd getrokken. Die interesse werd extra gestimuleerd toen Hart voor Den Haag/Groep de Mos in 2018 in het stadsbestuur kwam. Voor het eerst werden dingen écht aangepakt en opgelost. Ik weet nog dat ik dacht: was die partij er maar geweest toen wij nog actief waren in de binnenstad! Die ietwat eigenwijze, brutale en soms onorthodoxe aanpak past ook heel goed bij mij. Ik heb er in ieder geval heel veel zin in. Den Haag is de enige grote stad aan zee, die moet levendiger, veiliger, schoner, bereikbaarder en daarmee nóg aantrekkelijker worden! Als ik daar mijn steentje aan kan bijdragen, heel graag!”

Oud-wethouder Rachid Guernaoui vrijwilligerscoördinator 

Rachid Guernaoui is aangesteld als coördinator van het Hart voor Den Haag vrijwilligerslegioen. 
“Het zichtbaar en actief zijn in de wijken is óns DNA. Daarbij zijn onze vrijwilligers van levensbelang. Ik ben blij dat ik het Hart voor Den Haag vrijwilligerslegioen mag aansturen,” aldus Guernaoui, die de afgelopen weken een sterke toename ziet in het aantal vrijwilligers. “Het is fantastisch om te zien dat zoveel mensen richting de campagne willen meehelpen om onze partij opnieuw de grootste van de stad te maken. Daarbij werk ik met een commissie samen om vrijwilligers ook na de campagne wat te bieden aan opleiding, webinars Ombudspolitiek en het versterken van het samenhorigheidsgevoel. 

Fractievoorzitter Richard de Mos is blij met twee zwaargewichten voor het aansturen van de nadere campagne. “De vibe onder de kandidaat-raadsleden en de vele vrijwilligers die ons ondersteunen is geweldig. We gaan een geweldige campagne neerzetten, met nog een aantal mooie verrassingen”, aldus De Mos.