Raadslid Arjen Dubbelaar: ”Het zicht op zee moet worden gewaarborgd”!

Groep de Mos in de Haagse gemeenteraad is erg blij dat er eindelijk wat gaat gebeuren op de noordelijke boulevard van Scheveningen: “We juichen de plannen om wat moois te maken van het nu verpauperde deel van de boulevard van harte toe”, aldus Groep de Mos raadslid Arjen Dubbelaar.

Echter: van de opknapbeurt mogen strandpaviljoens niet de dupe worden. Doordat er voor het Kurhaus een 40 meter brede trap gebouwd gaat worden, moeten strandpaviljoens, zoals de Blue Lagoon en El Niño, meters gaan inleveren.

Dubbelaar: “Van de eigenaren heb ik begrepen dat zij in de breedte van hun paviljoens vele meters moeten inleveren. Uiteindelijk betekent dit het verlies van een strandtent, zo’n 100 banen. Door de strandtenten smaller te maken, krijg je ook minder zicht op zee. De komst van die mooie trap is prima, maar dus wel even een oplossing voor de strandpaviljoens. Die is er, door de strandpaviljoens een stuk richting de haven te verschuiven”.

Verkeersaanpassingen nu nog gebakken lucht

In het debat over de noordelijke boulevard (donderdag) wil Groep de Mos van het stadsbestuur ook opheldering over de met veel bombarie aangekondigde verkeersaanpassingen.
“Als ik hoor dat het verkeersinfarct bij de Gevers Deynootstraat / Zwolsestraat aangepakt gaat worden ben ik blij. Als ik daarbij echter ook hoor dat de precieze kosten nog moeten worden becijferd, vraag ik mij af of het verhaal niet boterzacht is”, aldus Dubbelaar.