De Mos: ‘Stadsbestuur wijzigt industriegebied naar gemengd gebied met wonen; dan ook komen met andere locatie’

Groep de Mos in de Haagse gemeenteraad wil dat het stadsbestuur komt met een andere locatie voor Esser haringhandel en rokerij op Scheveningen. Het familiebedrijf, dat al sinds 1900 bestaat, zit nu aan de Schokkerweg, maar heeft daar geen toekomst omdat de gemeente het bestemmingsplan van het gebied heeft gewijzigd in een gemengd gebied met zowel de bestemming wonen als industrie. Dit betekend niet dat de rokerij direct weg moet, maar uitbreiding voor het bedrijf is niet meer mogelijk.

Groep de Mos fractievoorzitter Richard de Mos: “De huidige locatie is niet langer geschikt nu er mensen komen wonen. De geur die het bedrijf afgeeft kan voor de nieuwe bewoners van de Meerpaal een groot probleem worden, aangezien deze mensen onvoorstelbaar dicht bij de rokerij komen te wonen. Daarom moet de gemeente het bedrijf helpen aan een nieuw onderkomen”.

Esser zelf ziet toekomst in de Tweede Haven, alwaar hij zijn bedrijf ook verder kan uitbreiden. Groep de Mos stelt hierover vragen in de gemeenteraad.

“Om een klachtenregen te voorkomen, waardoor de situatie voor het bedrijf onhoudbaar wordt, moet de gemeente met een alternatief komen”, stelt De Mos.

 

Schriftelijke vragen

Lees hier onze schriftelijke vragen.